O sözleri Filistin'de yankı uyandırdı! Hamas’tan Erdoğan’a teşekkür

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ''Hamas bir terör örgütü değil, mücahitler topluluğudur'' sözleri büyük yankı uyandırmıştı.

O sözleri Filistin'de yankı uyandırdı!  Hamas’tan Erdoğan’a teşekkür

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ortadoğu Gazetesi’nde yer alan habere göre, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'de, Hamas'ın direnişi devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas için "Onlar terör örgütü değildir" açıklamasını yaparken, Hamas'tan da bu sözlere ilişkin bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada İsrail-Hamas çatışmasına geniş yer ayırmıştı.

İsrail'i ve onu destekleyen Batılı ülkelere sert tepki gösteren Erdoğan, "Filistin davamızdan vazgeçmeyeceğiz." ifadesinde bulunarak,derhal ateşkes ilan edilmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas için "Bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatanını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur." ifadesinde bulunmuştu.

Bu sözler hem ülkemizde hem dünyada geniş yankı uyandırdı.Hamas'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine  ilişkin bir açıklama geldi. Açıklamada, "Hamas'ı, El Kassam Tugaylarını ve Filistin direnişini terörist olarak etiketlemeyi reddeden resmi tutum ve açıklamaları büyük bir ilgi ve takdirle takip ediyoruz. Türkiye ve Cezayir cumhurbaşkanlarının, Malezya Başbakanının ve bugün de Umman Dışişleri Bakanının, Hamas hareketinin toprağını, halkını ve vatanını savunan bir ulusal kurtuluş hareketi olduğunu açıkça ifade eden bu açıklamalarını takdir ettiğimizi ifade ediyoruz'' ifadeleri aktarıldı.

O sözleri Filistin'de yankı uyandırdı! Hamas’tan Erdoğan’a teşekkür

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.