Japon deprem uzmanı bu kez komşu ilden uyardı! “6 Şubat'ın 2-3 katı can kaybı yaşanabilir”

Komşu il Adıyaman'da deprem hakkında seminer veren Japon Deprem Uzmanı Yoshınorı Moriwaki, Marmara Bölgesi için uyarılarını tekrarlayarak korkutan açıklamalarda bulundu.

Japon deprem uzmanı bu kez komşu ilden uyardı!  “6 Şubat'ın 2-3 katı can kaybı yaşanabilir”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın komşu ili Adıyaman’a gelen ve  merkezde bir otelin toplantı salonunda düzenlenen seminere katılan Japon Deprem Uzmanı Yoshınorı Moriwaki, Marmara Bölgesi'ni çok ciddi bir depremin beklediğini ve olacak olan depremin 7.9 ve üzeri bir deprem olabileceğini kaydetti.

Moriwaki'nin açıklamaları şu şekilde:

'' Türkiye ve Japonya aynı, her yerde deprem olabilir. Türkiye'nin şimdiye kadar enerji biriktirdiğini biliyoruz daha bu enerji kırılmadı ve depremler devam edebilir. Buna her zaman hazır olmak lazım. Marmara Bölgesi tamamen İzmir'den sonra deniz içerisinde fay kırılırsa 7.7 ve 7.9'a kadar gelebilir. Başlangıçlar yumuşak zeminde oluşuyor, bina temellerinin iyi olması lazım. Zeminde iyileşme yaptıktan sonra bina yapmak lazım. Hatay'da yeni binalar da çöktü. Bunun nedeni ise zeminin tam iyileştirilmeden bina yapılmasından kaynaklı. Bina güçlü ama zemin sağlam değil. Tünel kalıp ya da forekazık yapmak lazım. Zemin kötüyse 2000'den sonraki bina mı, binanın yapımına izin var mı, yok mu bunlara da bakmak lazım. Maalesef Türkiye'de izinsiz bina çok var" 

 ÇOK KÖTÜ BİR DEPREM BEKLİYOR''

"6 Şubat depreminin yaşandığı bölgede artık artçı depremler dışında depremin olacağını sanmıyorum. 6 Şubat depreminin 2-3 kat fazla can kaybı Marmara Bölgesi'nde yaşanabilir. Çok çok kötü bir hale gelebilir çünkü orada insan nüfusu daha çok. Maalesef ki Marmara'yı çok kötü bir deprem bekliyor" 

 

 

Japon deprem uzmanı bu kez komşu ilden uyardı! “6 Şubat'ın 2-3 katı can kaybı yaşanabilir”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.