Hasta yakını hekimi hedef yaptı! Sağlık Sendikasından tepki

Haliliye’de, iddiaya göre, Aile Sağlık Merkezine gelen bir şahıs doktordan usulsüz bir şekilde bir başkası adına ilaç istedi ancak doktor şahsın bu talebini reddetti. Bunun üzerine şahıs, doktoru sosyal medyada hedef haline getirdi. SES Şanlıurfa Şubesi bu olaya tepki gösterdi.

Hasta yakını hekimi hedef yaptı! Sağlık Sendikasından tepki

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde bulunan Ticaret Borsası Aile Sağlık Merkezine gelen bir şahıs, Dr.Mustafa Oğuz’dan bir başkası adına usulsüz bir şekilde ilaç almak isteyince Doktor Oğuz, bunu kabul etmedi. Bunun üzerine usulsüzlük yapan şahıs, Oğuz’u sosyal medyadan hedef haline getirmek istedi.

Şanlıurfa Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) bu konu hakkında kamuoyuna duyuruda bulundu. 

 

ŞİDDETİ TEŞVİK ETMEK VE MEŞRULAŞTIRMAK

Gazeteciliğin saygın ve onurlu bir meslek olduğunu belirten SES, duyuruda şu ifadelere yer verdi:

“Urfa Haliliyedeki Ticaret Borsası Aile Sağlık Merkezinde görev yapan Üyemiz Dr.Mustafa Oğuz'dan kimlik dahi getirmeden, bir başkası adına ilaç yazılmasını isteyerek usulsüz işlem talep eden hasta yakını; hekim arkadaşımızın kabul etmemesi sonucu gazeteci sıfatını kullanan bir başka yakını tarafından sosyal medyadan hedef haline getirilmek istenmiştir.

Kendisini gazeteci olarak tanımlayan M.Y adlı şahsın uzun yıllardır Urfa'da hekimlik yapan emekçi arkadaşımızı hedef göstererek; onun nezdinde sağlıkta şiddeti teşvik etmesini, meşrulaştırmasını kabul etmiyoruz. Gazeteciliğin onurlu ve saygın bir meslek olduğu; gerçeklik ve tarafsızlık ilkeleriyle toplumu aydınlattığı bir gerçekliktir. Gerçek dışı olay örgüleri ve beyan ile gazetecilik ilkelerini yok sayan bir şahıs tarafından hekim arkadaşımızın hedef haline getirilmesini kabul etmiyor, Üyemizin yanında olduğumuzu ve hukuki olarak sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz”.

Hasta yakını hekimi hedef yaptı! Sağlık Sendikasından tepki

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.