Karahantepe’de “namahrem var”! Penisli heykelin üzeri neden kapatıldı?

Karahantepe’de 2,3 metre büyüklüğündeki, penisi olan insan heykeli gündemden düşmüyor. Daha önce haberlerde yayınlanmayarak sansür tartışmalarına konu olan erekte haldeki penisli insan heykelinin bu kez üzeri kapatıldı. Yetkililer heykelin kapatılma gerekçesini açıkladı.

Karahantepe’de “namahrem var”! Penisli heykelin üzeri neden kapatıldı?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Karahantepe’de yürüttüğü kazı çalışmalarında dönemin en gerçekçi heykellerinden biri gün ışığına kavuşturulmuştu. 

Karahantepe’de 2,3 metre yüksekliğindeki insan heykeli bir sekinin içerisinde zemine sabitlenmiş olarak bulundu. Ölü bir insanı çağrıştıran kaburga, omurga ve omuz kemiklerinin öne çıktığı oturur vaziyetteki heykelin bulunduğu alanda duvara yerleştirilmiş bir akbaba heykeli ile zemine bırakılmış taş tabaklara da ulaşıldı. Ayrıca iki eliyle erekte haldeki penisini tutuyor.

Penisi olan insan heykelinin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bazı televizyon kanalları tarafından sansürlenerek yayınlandığı tartışmaları geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti.

PENİSLİ HEYKEL KORUNMAYA ALINDI

Karahantepe’deki penis heykel yine gündemde kalmaya devam edeceğe benziyor. Bunun nedeni de heykelin son hali. Erekte haldeki penisli insan heykeli dikdörtgen bir kutuya kondu.

YAĞMURDAN ETKİLENMESİ SÖZ KONUSU

Yetkililer, heykelin kireç taşından yapıldığını ve yağmurdan etkilenme özelliği bulunduğunu belirterek, heykelin korunmaya alınmasının gerekliği olduğunu kaydetti. 

Göbeklitepe'de daha öncesinde leopar heykelinin de kapatıldığını ve çatı yapıldıktan sonra tekrar açıldığını hatırlatan yetkili, “Burada da üzerlerine bir çatı yapılırsa üstünü kapatıp korumaya almamıza gerek kalmaz. Bunlar hassas malzemeler, bunların üstünü açık bırakırsanız yağmur veya su değdiği zaman kusma yapar, kapkara olur" değerlendirmesinde bulundu. 

SOSYAL MEDYADA TARTIŞILDI

Heykelin son halinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından birçok yorum yapıldı. Dikdörtgen kutuya konan heykelin penis görüntüsü yüzünden kapatıldığını iddia eden kullanıcılar, "Namahrem var", "Keşke bir şort giydirselerdi", “Görmemişin oğlu olmuş kalkmış şeyini kesmiş derler ya tam da öyle”, “Urfalılar çok muhafazakar çoluk çocuk görmesin diye dir” gibi yorumlarda bulundu.

 

Karahantepe’de “namahrem var”! Penisli heykelin üzeri neden kapatıldı?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.