Cumhurbaşkanı Erdoğan söz vermişti! Taksi ve dolmuş esnafına ÖTV muafiyeti ne zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden önce taksi ve dolmuş esnafına araçlarını yenilemek için ÖTV muafiyeti sözü vermişti. Seçim bitmesine rağmen henüz bir adım atılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan söz vermişti!    Taksi ve dolmuş esnafına ÖTV muafiyeti ne zaman?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimden önce verdiği sözlerden bir tanesi de taksi ve dolmuş esnafına ÖTV muafiyeti olmuştu. Geçtiğimiz seçim sürecinde Gebze mitinginde, halka seslenen Erdoğan, "Ticari aracını yenileyenlerden ÖTV alınmayacak." ifadelerini kullanmıştı.

Ardından sosyal medya hesabından on binlerce taksi ve dolmuş esnafını ilgilendiren vaadini duyurarak, "ÖTV muafiyeti uygulaması esnafımıza hayırlı olsun" demişti. Seçim üzerinden uzun süre geçmesine rağmen konuya ilişkin bir hamle yapılmaması taksi ve dolmuş esnafını zora soktu. Aracını yenilemek isteyen çok sayıda esnaf ÖTV muafiyeti durumunun netlik kazanmasını bekliyor.

"ARALIK SONU VEYA OCAK AYI İÇERİSİNDE"

İstanbul Taksiciler Birliği Başkanı ve Taksi Şoförleri Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri İrfan Öztürk konuya ilişkin Milligazete.com.tr'ye açıklamalarda bulundu.

İrfan Öztürk, Aralık sonu veya Ocak ayı içeresinde ÖTV muafiyetinin gelmesini beklediğini söyleyerek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Cumhurbaşkanımız seçim öncesi Gebze mitinginde yapmış olduğu bu açıklama taksi camiası tarafından sevinçle karşılanmıştır. Doğal olarak bu ÖTV indirimi Meclis onayı ile yürürlüğe girecektir. 1 Ekim itibariyle Meclis açılmış olup birçok kanun değişikliği gündeme gelmektedir. 2015 yılında ilk defa yürürlüğe giren ve Türkiye genelinde tüm taksicilerin bir kereye mahsus faydalandığı ticari taksi alımlarında ÖTV muafiyeti tekrardan gündeme gelmiştir. Sürecin devam ettiği ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen bu çalışmada sona yaklaşılmış olup mecliste getirilmesi beklenmektedir. Daha önce çıkan muafiyette sahada farklı sıkıntılar doğmuş ve bazı meslektaşlarımız bu muafiyetten faydalanmamışlardır. Bu ve benzeri eksiklerin giderilmesi amacıyla görüşmeler tamamlanmış olup tahmini olarak Aralık sonu veya Ocak ayı içeresinde özellikle taksici esnafı tarafından ilgiyle beklenmektedir. Burada özellikle belirtilmesi gereken konu Taksiler dışında minübüs, kamyon, servis, otobüs zaten ticari statüsünde olduğu İçin devamlı bu indirimlerden faydalanmaktadırlar. Bu uygulama taksicilerin üzerinde çok olumlu etki yapacak olup taksilerin biran önce diğer araçlar gibi ticari statüsüne girerek lüks araç statüsünden çıkartılıp sürekli indirimden faydalanması beklenmektedir."

KAYNAK: MİLLİ GAZETE

Cumhurbaşkanı Erdoğan söz vermişti! Taksi ve dolmuş esnafına ÖTV muafiyeti ne zaman?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.