Urfa'nın gözde tarihi mekanında muhteşem değişim!

Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan ilçenin, turizm potansiyelini geliştirmek isteyen Harran Belediyesi, Şeyh Hayati Harran-i Cami ve Türbesinde peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarını bitirerek vatandaşların hizmetine sundu.

Urfa'nın gözde tarihi mekanında muhteşem değişim!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlçedeki tarihi değerleri gelecek nesillere aktarmak ve turizm gelirlerini artırmak için çalışmaları sürdüren Harran Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan Şeyh Hayati Harran-i Cami ve Türbesi peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı. 

Çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, ilçeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirlerin uğrak yeri olan tarihi mekânları hak ettiği görünüme kavuşturduklarını belirtti. 

Başkan Mahmut Özyavuz, “Her zaman duasını üzerimizde hissettiğimiz ve halen tasarrufu devam eden, herkesin de bildiği Şeyh Hayati Harrani Hazretlerinin türbesindeyiz. Göreve geldiğimizde Hayati Harrani Türbesi ve bahçesi atıl durumdaydı. Harran Belediye Başkanı olarak ilk işimize Hayati Harrani türbesinin ihate duvarını yenileyerek, başladık. Sonra Hayati Harrani Camii ve Türbesinin çevre düzenlemesini yaptık. Peyzajını yaptık, ağaçlandırmasını arttırarak, yeşil alan sayısını çoğalttık. Kadınlarımıza, annelerimize, bacılarımıza ziyarete geldiklerinde namaz kılabilecekleri, ibadetlerini yapabilecekleri bir bayan mescidi yaptık. Harran Belediyesi olarak çocuklarımızın imanlı ve birer Salih evlatlar olarak yetişmesine katkıda bulunmak için bir Kur'an kursu kazandırdık. Buradan hem kadınlarımıza, annelerimize, bacılarımıza hem de çocuklarımıza Kur'an kursunun hayırlı olmasını diliyorum. Bizler Harran’ımızda bulunan manevi değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

 

 

 

Urfa'nın gözde tarihi mekanında muhteşem değişim!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.