En çok ölüm Urfa’da yaşandı Bakanlık Urfa’yı es geçti!

Şanlıurfa, 2007'den beri başıboş köpek kaynaklı insan ölümlerinde 10 can kaybıyla Türkiye'de ilk sırada yer alıyor. Ancak Tarım ve Orman Bakanlığı, "Türkiye'de Kuduza Karşı Oral Aşı Temini Projesi" kapsamında Diyarbakır ve Adıyaman’nın aralarında bulunduğı 29 ilde başlatılan kuduz hastalığına karşı yaban hayatına yönelik oral aşılama çalışmalarında Şanlıurfa'yı dahil etmedi.

5

Başıboş köpekler son yıllarda popülasyonun kontrol edilememesi nedeniyle ülke genelinde giderek büyüyen bir sorun haline geldi.

Güvenli Sokaklar Derneği'nin hazırladığı 16 yıllık haritaya göre, Türkiye'de başıboş köpek kaynaklı 66 insan ölümü yaşandı. Bu ölümlerin 10'u Şanlıurfa'da gerçekleşti. Şanlıurfa'da yaşanan ölümlerde, başıboş köpeklerin ısırması veya kovalaması sonucu 4 çocuk, 6 yetişkin hayatını kaybetti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, "Türkiye'de Kuduza Karşı Oral Aşı Temini Projesi" kapsamında Diyarbakır ve Adıyaman’nın da aralarında bulunduğu 29 ilde kuduz hastalığına karşı yaban hayatına yönelik oral aşılama çalışması başlattı. Ancak Şanlıurfa, bu çalışmalara dahil edilmedi.