Asgari ücrette son dönemin en büyük zammı!

Yılsonunun yaklaşmasıyla birlikte asgari ücrete gelecek olan zam tutarları da netlik kazanmaya başladı. Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? İşte detayları.

5

 Her yılsonu geldiğinde asgari ücrete yapılacak olan zam en büyük tartışma başlıklarından biri haline geliyor. Bilindiği üzere artık asgari ücrete çift değil tek bir zam yapılacak. Son birkaç senedir hem yılbaşında hem de yıl ortasında yapılan zamlar, tekrardan 1’e indirilecek.

O da Aralık ayının sonunda gerçekleşecek. Peki önümüzdeki süreçte asgari ücrete ne kadar zam gelecek. Bu konu ile ilgili detaylar, Merkez Bankası’nın yılsonu enflasyon tahminini güncellemesi ile birlikte netleşmeye başladı.

Şu anki asgari ücret 11.402 TL seviyelerinde. Önümüzdeki yıl tek bir zam olacağı için asgari ücrette hatırı sayılır bir artışın gerçekleşeceği düşünülüyordu. Nitekim bu konunun detayları netlik kazandı.

Yayın organlarında yayımlanan verilere göre şu anda masa üzerinde 3 farklı teklif bulunuyor. Bu tekliflerden en düşüğü ise 15 bin TL. Yani yeni yılda asgari ücret en kötü ihtimalle bile 15 bin TL’yi geçecek. Bu da en kötü yüzde 30’un üzerinde zam anlamını taşıyor.

Fakat asgari ücretin bu kadar düşük kalmayacağı ve tek bir zam geleceği için yeni tutarın 17 bin TL’yi bulacağı söyleniyor.

Bu noktada üçüncü tutar ise 19 bin TL seviyesi. Bu tutarın gündeme taşınma olasılığı biraz zayıf görünüyor. Çünkü 19 bin TL’lik ücretin işverenleri de zorlayacağı söyleniyor.