Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği'nden aşı kampanyası çağrısı

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği, yaklaşık dört milyon çocuğun okul aşılarının eksik olma riski olduğunu belirterek, acilen aşı kampanyası düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği'nden aşı kampanyası çağrısı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dernekten yapılan açıklamada, 2020 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından okullarda aşı yapmama kararı alındığı hatırlatıldı. Aynı kararla ilkokul birinci sınıfta yapılan kızamık, kızamıkçık, kabakulak (KKK) ve difteri, aselüler boğmaca, tetanoz, inaktif polio (DaBT-İPA) aşılarının yaş aralığının 4 yaşa çekildiği belirtildi.

Açıklamada, bu kararla beraber arada kalan aşısız çocukların olacağı ve bu aşılanamayan çocuklar için üç eğitim öğretim dönemi boyunca birinci sınıflara başlayan çocuklara, okullara gidilerek aşı yapılması kararı alındığı kaydedildi. Ancak bu kararın uygulamaya konulmadığı ifade edildi.

Açıklamada, "Sonuç olarak yaklaşık dört milyon çocuğun aşısının eksik olma riski var. Bu durum, özellikle kızamık vakalarının artmasına neden olabilir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Türkiye'de kızamık vaka sayısı üç bin civarındadır. Kış mevsimin gelmesi ile beraber kızamık vaka sayısının artmasından endişe edilmektedir" denildi.

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği, acilen aşı kampanyası düzenlenmesi için şu çağrıda bulunuldu:

“İlkokulda eğitim gören bütün çocukların aşı durumları taranmalı ve aşısız çocuklar okullarında aşılanmalıdır. Uygulamada yaşanan aksaklık nedeniyle 3 yıllık bir gecikme zaten yaşanmıştır. Artık vakit kaybetmeden aşı kampanyası düzenlenerek bu sorun bertaraf edilmelidir. Böylesi toplum sağlığını ilgilendiren durumlarda aşı kampanyaları yapmak amacıyla kurulmuş olan toplum sağlığı merkezleri ve ilçe sağlık müdürlükleri personelleri tarafından mobil ekipler kurularak, okullarda tarama yapılmalı ve aşısız çocuklar yine okullarında aşılanmalıdır”.

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği'nden aşı kampanyası çağrısı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.