Urfa'da büyüyen yavrular doğaya salındı! Karşınıza çıkarsa sakın şaşırmayın

Şanlıurfa’da DKMP ekipleri tarafından 75. Yıl Ceylan Üretim İstasyonu'nda doğan 20 ceylan, doğaya bırakıldı. DKMP Genel Müdürü Kadir Çokçetin, istasyonda bu yıl 132 tane yavru doğumuyla rekor kırıldığını belirtti.

Urfa'da büyüyen yavrular doğaya salındı!  Karşınıza çıkarsa sakın şaşırmayın

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ekipleri tarafından doğaya 20 ceylan bırakıldı. 

2005 yılında nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ceylanlar için kurulan Şanlıurfa 75. Yıl Ceylan Üretme İstasyonu'nda dünyaya gelen 20 ceylan bugün doğaya bırakıldı. 

Salım işlemi, 15 bin 337 hektarlık büyüklüğü olan Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yapıldı. Düzenlenen programa Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin, katıldı. 

Bu yıl üretim istasyonunda toplamda 132 yavru doğumuyla rekor kırıldığını belirten Çokçetin, "2022 yılında burada yapılan envanter çalışmasında 393 ceylan tespit ettik. Ceylanların sayılarının arttırılması için 75. Yıl Ceylan Üretme İstasyonu'nu faaliyete geçirdik. Üretme istasyonundaki yavru sayısında bu yıl 132 yavruyla rekor bir düzeye ulaştık. Nesli tehlike altında olan ceylanlarımıza adeta anne şefkati ile bakıyor. Ceylanların vatandaşlarca bilinirliliğini artırmak, çocuklarımıza doğa koruma bilincini aşılamak amacıyla 2022 yılında ziyaretçi merkezimizi hizmete aldık" ifadelerini kullandı

Urfa'da büyüyen yavrular doğaya salındı! Karşınıza çıkarsa sakın şaşırmayın

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.