Eski Tarım Bakanı sahalara dönüyor

Diyarbakır eski milletvekili ve eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TARPOL Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

Eski Tarım Bakanı sahalara dönüyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Diyarbakır eski milletvekili ve eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Merkezi (TARPOL) Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

Eker, kendi dönemindeki üst düzey yöneticileri TARPOL çatısı altında topladı.

 Eker, geçtiğimiz yıl nisan ayında kuruluş ilanı Resmi Gazetede yayınlanan vakfın başına geçti. Son bir yıl içinde vakfın yönetiminde bulunun iki isim vefat ederken, Tarım Bakanlığında aktif görevde bulunan üst düzey yöneticilerin de vakıf yönetiminde bulunması dikkat çekti.

TARPOL’un kuruluş ilanı geçtiğimiz yıl nisan ayında Resmi Gazete’de yayınlanmıştı.

 TARPOL, Mehdi Eker’in bakanlığı döneminde görev yapmış 10 isim tarafından kurulmuştu. Eker, bir buçuk yıl sonra vakfın başına geçerek, tanıtımını yaptı.

TARPOL NEDEN KURULDU? 

TARPOL Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Eker, kuruluşun Türkiye’nin tarım politikalarına yol göstermek amacıyla kurulduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Bunun yanı sıra tarım, hayvancılık, gıda ve beslenme alanlarında insanlığın bugün karşı karşıya olduğu sorunlar ve dengesiz beslenme konusunda da çözüm odaklı politikalar oluşturacak. Verimlilik, etkinlik, tarafsızlık, çevreye duyarlılık değerleri ile gıda güvenilirliği, sürdürülebilir tarım ve gıda sistemleri, iklim değişikliği gibi birçok alanda çalışmalar yürüteceğiz.”

VAKFIN YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR!

Vakfın kurucuları şu isimlerden oluşuyor:

“ Eski Tarım Bakanlarından Mehmet Mehdi Eker ve Kutbettin Arzu ile Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kayhan, eski Tarım ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, eski Tarım ve Orman Bakanlığı Danışmanı Ersin İstanbulluoğlu, eski Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürü İrfan Erol, eski Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Vekili Gürsel Küsek, Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, eski Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çakır.”

Vakfın yönetim kurulu ise Vedat Mirmahmutoğulları, İrfan Erol, Gürsel Küsek, Mustafa Kayhan ve Durali Koçak’tan oluşuyor.

KUTBETTİN ARZU VE GÜRSEL KÜSEK VEFAT ETTİ! 

Vakfın kurucuları arasında bulunan eski Tarım Bakanı Kutbettin Arzu ile Tarım Reformu eski Genel Müdürü Gürsel Küsek yakın zamanda vefat etti.

 

 

Eski Tarım Bakanı sahalara dönüyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.