Dilan Polat iddiası ilçeyi karıştırdı: Soluğu kuyumcuda aldılar

Kuyumcu Emre Sade'nin Dilan Polat davasında gözaltına alındığına dair söylentiler ilçeyi karıştırdı. Kuyumcuya altın emanet eden yüzlerce kişi endişeye kapılarak dükkana koştu.

Dilan Polat iddiası ilçeyi karıştırdı: Soluğu kuyumcuda aldılar

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İddiaya göre kuyumculuk yapan Emre Sade’nin Dilan Polat davası nedeniyle gözaltına aldığı haberi Fatsa’da yayıldı. 

Sadeler Kuyumcu sahibinin Engin Polat ve Dilan Polat davası ile ilgili gözaltına alındığına dair iddia sonrası müşteriler işletmeye akın etti. Dakikalar içerisinde artan kalabalık sonrası emniyet güçleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Panikle bekleyişini devam ettiren kalabalığı rahatlatan açıklama işletme sahibi Emre Sade’den geldi.

Kuyumcu Emre Sade ile ilgili çıkan dedikodular sonrası yaşanan izdiham nedeniyle kısa bir açıklama yayınlandı. Emre Sade, "Olumsuz bir durum yok. Gördüğünüz gibi işyerimiz açık. Her gün olduğu gibi bugün de iş yerimizi açtık ama kötü niyetli kişilerin esnaflığımıza zarar vermek için çıkardığı dedikodu sonrası böyle bir durumla karşılaştık. İş yerimizde hizmet vermeye devam ediyoruz. İşletmemizle ilgili iftira niteliğindeki paylaşım ve yorumlar hakkında her türlü yasal hakkımızı kullanacağımızı bildiririz" dedi.

KARA PARA AKLAMA SORUŞTURMASINDA TUTUKLANMIŞTI?

Türkiye gündeminden düşmeyen Dilan ve Engin Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 18 kişi, geçtiğimiz günlerde kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gözaltına alınmıştı. Sorguları tamamlanan Dilan ve Engin Polat emniyetteki işlemlerinin ardından dün Anadolu Adliyesine sevk edildi.

Savcılık katına çıkarılan şüphelilerin, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli 3 cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındı.

Savcılık, Dilan Polat, eşi Engin Polat ve kardeşi Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheliyi "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunu'na muhalefet" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Aralarında Dilan Polat ve Engin Polat'ın da bulunduğu 18 kişiden 12'si tutuklandı. 

Engin Polat'ın kardeşi Alper Kürşat Polat, babası Sezgin Polat, Dilan Polat'ın kardeşleri Sıla Doğu ve Can Doğu da tutuklandı.

Dilan Polat iddiası ilçeyi karıştırdı: Soluğu kuyumcuda aldılar

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.