Şanlıurfa'da üst üste başkanlık yapanların dönemi kapanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'de milletvekillerine uygulanan 3 dönem kuralının belediye başkanları için de geçerli olacağını açıkladı. Erdoğan'ın bu talimatı, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için yapılacak aday belirleme sürecini etkileyecek.

5

Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda, 3 dönemdir görev yapan Büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları, 2024 yerel seçimlerinde aday olamayacak. İlk dönemi olan belediye başkanları ise, arkasında büyük bir yanlışı yoksa yeniden aday gösterilebilecek.

Erdoğan, ayrıca 19 Kasım'da yapılacak E-Temayül yoklamasında bir takım kişi bazlı operasyonlar yapılmaması, oyun oynanmaması için bütün illere gizli parti müfettişleri gönderilmesini istedi.

Öte yandan Erdoğan'ın bütün şehirlerde çok gizli yaptırdığı 1-7 Aralık, 23-30 Aralık anket sonuçlarının Erdoğan'a dosya halinde sunulduğu belirtildi.

Şimdi gözler E-Temayül sonuçlarında. Temayül yoklamasında teşkilat mensuplarına kimi aday istiyorlar yönünde en az bir, en fazla 3 isim yazma fırsatı verilecek. Mevcut belediye başkanları bu formda yer almayacak. Mevcut başkanlar için ayrı bir form ile başarılı, başarısız gibi tercihler yapılacak.

Erdoğan'ın 3 dönem kuralını belediye başkanları için de geçerli hale getirmesi, AK Parti'de önemli bir değişimi beraberinde getirecek. Bu kural, özellikle 3 dönemdir görev yapan belediye başkanlarını etkileyecek. Bu başkanlar, 2024 yerel seçimlerinde aday olamayacaklar. Bu durum, belediye başkanlığı için yeni isimlere fırsat yaratacak.

Erdoğan'ın E-Temayül yoklamasında bir takım kişi bazlı operasyonlar yapılmaması, oyun oynanmaması için bütün illere gizli parti müfettişleri gönderilmesi talimatı ise, aday belirleme sürecinin şeffaf ve adil bir şekilde yapılmasına yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.