Belediyede işe gelmeden maaş alanların durumu ne olacak?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde daire başkanlıkları ile ilgili hareketli günler yaşanıyor. Müfettişler, görevden alınıp çoğu “danışmanlık” adı altında işe gelmeden maaş alan daire başkanlarını kamu zararı olarak rapor etti. Adı geçen 9 daire başkanın ve yerlerine vekalet atananların durumunun ne olacağı Başkan Beyazgül'e bağlı. Kendisinden önceki başkan döneminde atanan bu isimleri görevlerine geri mi getirecek yoksa seçime kadar böyle mi gidecek merakla bekleniyor.

Belediyede işe gelmeden maaş alanların durumu ne olacak?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde birkaç gündür oldukça hareketli dakikalar yaşandı. Belediyede inceleme yapan müfettişler, görevden alınıp çoğu danışman olarak atandığı belirtilen 9 daire başkanlığının durumunu kamu zararı olarak rapor etti. 

Raporda Mithat Şengöz, Musa Demirkol, Aziz Çiftçi, Bahattin Çiftçi, Murat Canbek, Fatma Şeker, Ahmet Dedeoğlu, İbrahim Karaca’nın isimleri yer alıyor. Şeker, Dedeoğlu ve Karaca görevine devam ediyor.

Adı geçen bu isimler, kadrolu daire başkanları oldukları için görevlerinden alındı iseler de aynı oranda maaş almaya devam etti. Mevcut başkan, göreve geldiği günden bu yana kendisinden önce atanan bu daire başkanlarına bir daha görev vermedi. 

 

İŞE GELMEMELERİ KAMU ZARARI

Müfettiş de bu durumu israf ve kamu zararı olarak raporladı. Bu kişilerin yerine atanan bazı isimler ise memuriyette 5 yılını doldurmadığı için Başkan Beyazgül istese de kadrolu daire başkanı olamıyor.

Şimdi gözler Başkan Zeynel Abidin Beyazgül'de. Ya işe gelmeden maaş alan daire başkanlarını göreve getirecek ya da seçime kadar herhangi bir değişiklik yapmayacak. 

Öte yandan Şanlıurfa’da belediyeler başta olmak üzere birçok kamu kurumunda benzer durumda memurun olduğu ve işe gitmeden maaş aldıkları biliniyor.

Belediyede işe gelmeden maaş alanların durumu ne olacak?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.