Urfalıların vazgeçilmezi! Her gün yiyoruz ama tehlikenin farkında değiliz

Türkiye genelinde ekmek tüketimi oldukça fazla. Özellikle Urfalıların kahvaltı, ara öğün ve akşam yemeklerinde vazgeçilmezi olan ekmek, hepimiz için büyük bir tehlike saçıyor. Milyonlarca insanın her gün tükettiği ekmekteki bu tehlikeye dikkat edin.

5

Türkiye genelinde ekmeğin çok fazla tüketilesi birçok tehlikeyi beraberinde getiriyor. Özellikle Urfalıların çok tükettiği ekmekte dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birisi ekmeğin içindeki bilmediğimiz katkı maddeleri. 

Günümüzde yapılan ekmeklere çok sayıda katkı maddesi, enerji veren madde katılıyor buda kalp ve vücut için oldukça zararlı. 

Sabah kahvaltılarımızda akşam yemeklerimizde severek tükettiğimiz, ekmek aslında bizi yavaş yavaş ölüme götürüyor ancak bunun farkında değiliz. 

Yapılan araştırmalara göre tüketilen ekmekler arsında tam buğday ekmeği, çavdar veya tam buğday unundan yapılan ekmekler beyaz ekmeğe göre çok daha sağlıklı durumda. 

EN BÜYÜK TEHLİKE GLUTEN

Ekmeğin içinde bulunan en zararlı besinlerden biri glutendir. Ciltte birçok soruna yol açan glüten, bağırsakta salgılanamadığı için bağırsağa da hasar verir bu da insanlarda sindirim sistemi sorunlarını ortaya çıkarır.

OBEZİTEYE İLK ADIM

Ekmek yemenin zararları kişiden kişiye değişiklik gösterse de genel olarak çoğu insanda sağlık sorunlarına yol açar. Ekmeğin içindeki glisemik indeks çikolatadan bile daha yüksektir. Bir dilim ekmekte bile yüksek oranda bulunan glisemik indeks vücut yağına dönüşmektedir. 

Hamur işlerinde yüksek miktarda nişasta bulunur. Bu nişasta sindirim sisteminde parçalanarak kan dolaşımında glikoza dönüşür. Kısa süreli yüksek enerji veren glikoz çabuk acıkmanıza neden olduğu için çok yemek yiyerek obeziteye olmanıza sebebiyet verir.

MARKETLERDE SATILAN EKMEĞE DİKKAT

Hazır marketlerde satılan paketlenmiş ekmekler, yüksek miktarda şeker ve katı yağ içerebilir. Bu da kalori alımını artırabilir ve kilo kontrolü üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir.