Urfa'da binlerce vatandaş o paradan mahrum kaldı

Hükümetin emeklilere bir kereye mahsus 5 bin lira ikramiyesinden Şanlıurfalı emekli çiftçiler faydalanamadı. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı binlercesi Şanlıurfa’dan çok sayıda çiftçi kapsam dışı bırakıldı.

Urfa'da binlerce vatandaş o paradan mahrum kaldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hükümet, emeklilere yönelik 5 bin lira ikramiye kararı alsa da binlercesi ‘tarımın başkenti’ Şanlıurfa’da yaşayan Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçilerin bu avantajdan yararlanamaması tepki çekti. 

 

ÇİFTÇİ EMEKLİSİNE İKRAMİYE ÇOK GÖRÜLDÜ ELEŞTİRİSİ

Çiftçiler Sendikası, hükümetin karanını eleştirdi. Sendika, iktidarı bu konuda bir düzeltme yapmaya çağırarak, çiftçilerin adil bir şekilde ikramiye almalarını istedi.

Çiftçiler Sendikası’nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“İktidarın Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı nedeniyle emeklilere vereceği 5 bin Türk Lirası ikramiye hesaplara yatmaya başladı. Ancak ‘Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt olan binlerce emekli çiftçi (üretim yaptığı arazinin büyüklüğüne bakılmaksızın) bu ikramiyeyi alamadı.

Çoğunluğu Bağ-Kur emeklisi ve çok düşük emekli aylığı alan çiftçilere ikramiye bile çok görülerek, her zaman ki gibi yine mağdur edildi.

Yüksek girdi maliyetleri, düşük ürün fiyatları küçük çiftçileri ve köylüleri üretemez duruma düşürmüştür ve düşürmektedir. Küresel iklim krizi de çiftçileri ayrıca vurmaktadır.”

Sendika, açıklamasını, “İktidar yanlıştan geri dönmeli çiftçilik yapan emeklilere ayrım gözetmeksizin ikramiye ödemesini acilen yapmalıdır” ifadeleriyle bitirdi.

Urfa'da binlerce vatandaş o paradan mahrum kaldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.