Şanlıurfa cezaevinde adli tutuklunun şüpheli ölümü

Şanlıurfa'da adli tutuklu Sedat Yamuktu, 7 Kasım'da şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. 3 çocuk babası 36 yaşındaki Yamuktu, 4 Temmuz 2023 tarihinde evlerine yapılan baskın ile gözaltına alınmış ve uyuşturucu suçu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Şanlıurfa cezaevinde adli tutuklunun şüpheli ölümü

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Yamuktu, 7 Kasım'da saat 10.19'da ambulans ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Yoğun Bakım (2) bölümüne kaldırıldı. Yamuktu'nun aynı gün saat 23.45'te hayatını kaybettiği belirtildi. Yaşanan ölüm kayıtlara "genel durum bozukluğu, nefes darlığı" olarak geçti. Yamuktu, otopsi işlemleri ardından 8 Kasım tarihinde Şanlıurfa merkezde bulunan Yeni Asri Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Sedat Yamuktu

Oğlunun ölümünün şüpheli olduğunu belirten baba Hicri Yamuktu, yaşananları Mezopotamya Ajansı'na (MA) anlattı. Oğlunun bilinen her hangi bir hastalığı olmadığını dile getiren Yamuktu, "Oğlum 4 Kasım'da bana telefon açtı. 'Baba dişim ağrıyor, beni hastaneye sevk edecekler' dedi. Biz de 6 Kasım Pazartesi günü açık görüşe gittik. Görüşe oğlum gelmedi. Gardiyan oğlumun hastaneye kaldırıldığını söyledi. Hangi hastaneye kaldırıldığını söylemedi. Bütün hastaneleri aradım ve Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde buldum. Ne yaptıysak bizi görüştürmediler. Bana göstermediler. Aynı gün saat 16.30'da oğlum telefon ile beni aradı ve 'Baba dişim enfeksiyon kapmış, onun için hastaneye kaldırdılar' dedi" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa cezaevinde adli tutuklunun şüpheli ölümü

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.