Yüksek tansiyonunuzu kontrol altında tutmanın 5 kolay yolu

Yüksek tansiyon, dünya çapında en yaygın kalp hastalığı risk faktörlerinden biridir. Yüksek tansiyonu kontrol altına almak, kalp hastalığı, felç, böbrek hastalığı ve diğer ciddi sağlık sorunlarının riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Yüksek tansiyonunuzu kontrol altında tutmanın 5 kolay yolu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tansiyonunuzu kontrol altında tutmak için yapabileceğiniz birçok şey vardır. İşte size yardımcı olabilecek bazı öneriler:

1. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyin.

Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek, tansiyonunuzu kontrol altında tutmak için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir. Bu, aşağıdakileri içermelidir:

  • Düzenli egzersiz yapın. Haftada en az 150 dakika orta düzeyde aerobik aktivite veya 75 dakika şiddetli aerobik aktivite yapın.
  • Sağlıklı bir diyet uygulayın. Bol miktarda meyve, sebze, tam tahıllar ve yağsız proteinler tüketin. Tuz ve şeker tüketimini sınırlayın.
  • İdeal kilonuzu koruyun. Aşırı kilolu veya obez olmak, tansiyon riskinizi artırabilir.
  • Alkol tüketiminizi sınırlayın. Aşırı alkol tüketimi, tansiyonunuzu artırabilir.
  • Sigarayı bırakın. Sigara içmek, tansiyonunuzu artırabilir ve kalp hastalığı, felç ve diğer ciddi sağlık sorunlarının riskini artırabilir.

2. Düzenli olarak tansiyonunuzu ölçün.

Tansiyonunuzu düzenli olarak ölçmek, seviyelerinizi takip etmenize ve gerekirse tedavinizi ayarlamanıza yardımcı olabilir. Evde veya doktorunuzun muayenehanesinde tansiyonunuzu ölçebilirsiniz.

3. Doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli olarak alın.

Yüksek tansiyonunuz varsa, doktorunuz sizden ilaçlar almanızı isteyebilir. İlaçların talimatlarına uymak, tansiyonunuzu kontrol altında tutmanıza yardımcı olacaktır.

4. Stresi yönetin.

Stres, tansiyonunuzu artırabilir. Stresi yönetmek için yapabileceğiniz şeyler arasında derin nefes alma, yoga, meditasyon ve egzersiz yapmak sayılabilir.

5. Düzenli olarak doktorunuzla kontrollerinizi yaptırın.

Yüksek tansiyonunuz varsa, doktorunuzla düzenli olarak kontrollerinizi yaptırmanız önemlidir. Bu, tansiyonunuzu takip etmenize ve gerekirse tedavinizi ayarlamanıza yardımcı olacaktır.

Tansiyonunuzu kontrol altında tutmak için yapabileceğiniz birçok şey var. Bu önerileri takip ederek, kalp hastalığı, felç ve diğer ciddi sağlık sorunlarının riskini azaltmaya yardımcı olabilirsiniz.

Yüksek tansiyonunuzu kontrol altında tutmanın 5 kolay yolu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.