Müzik Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) tarafından gönderilen ihtarnamelerde; kuaförler, kafeler ve marketler gibi işletmelerden metrekare başına yıllık 6 bin lira telif ücreti talep edileceği öne sürüldü
Müzik yayınlarının ticari alanlarda kullanımı için telif hakkı ödemesinin zorunlu hale gelmesi, Şanlıurfa’daki işletmeciler arasında da tartışma konusu oldu.
Kentteki işletme sahipleri, bu uygulamanın ekstra mali yük getireceğini belirtti.
Şanlıurfa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nezif Kayalar, işlemelerde çalınan müziklere telif hakkı talep edilmesinin doğru bir adım olmadığını belirterek, bu durumun maliyetlere yansıyacağına dikkat çekti.
KAYALAR: BİZ BU UYGULAMAYI DOĞRU BULMUYORUZ
Başkan Kayalar, işletmelerde çalınan müziklere telif hakkı istenmesi doğru bir karar olmadığına dikkat çekerek, “Evlilik maliyetleri giderek artıyor. Son dönemlerde düğünlerde çalınan müziklere telif hakkı söz konusu. Bu durum müşterilere ağır bir yük olur. Biz bu uygulamayı doğru bulmuyoruz. Birçok farklı işletmelerde de müzikler çalınıyor. Bu tür uygulamalar fiyatlara yansıyabilir. Gençler evlenmesi için maliyetlerinde düşmesi gerekir. Zaten zor bir süreçten geçiyoruz. Ekstra masraflar çıkarmaya gerek yok.” ifadesini kullandı.


0 Yorum