Sınır ötesindeki hayvanların sağlığı Şanlıurfa’daki müdürlüğü emanet

Barış Pınarı Harekatı ile huzur ve güven ortamına kavuşan Tel Abyad ve Rasulayn bölgesinde, Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2023’te binlerce büyükbaş ve küçükbaş hayvana küpe takılıp aşı yapıldı.

Sınır ötesindeki hayvanların sağlığı Şanlıurfa’daki müdürlüğü emanet

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlenin Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn bölgesinde hayvan aşılama işleri sürüyor. 

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Mehmet Aksoy, geçtiğimiz günlerde Telabyad Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü ziyaret etti. Aksoy, bölgede, tarımsal faaliyet ve projeler ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Barış Pınarı Bölgesi’nde 500’den fazla köy bulunuyor. Güvenlik sebebiyle giriş olmayan 60 köyden 15’ine izin alarak giden müdürlüğe bağlı ekipler, hayvan aşılama işlemi gerçekleştirdi. 

İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi’nden 20, Akçakale İlçe Müdürlüğü’nden 8 personel ile Mahalli Meclis personellerinin rehberliğinde 2023 yılında Barış Pınarı Bölgesi’nde, 346 yerleşim biriminde faaliyet gösteren bin 52 işletmede 48 bin 650 küçükbaş hayvan küpe takılarak kayıt altına alındı. 

Aynı ekipler tarafından yürütülen aşılama çalışmalarında ise bin 687 büyükbaş şap, 159 bin 523 küçükbaş şap,  198 bin 259 koyun keçi çiçeği ve 27 bin 479 koyun keçi vebası aşısı yapıldı. Kedi ve köpeğin kuduz aşısı yapıldığı sayı ise 98. 

Bölgeden üçüncü ülkelere 14 bin 763 küçükbaş hayvan da ihraç edilerek bölge halkının ekonomisine katkı sağlandı. 

Müdürlük geçen yıllarda 1milyon 720 bin yavru sazan balığını da bölgedeki göletlere bıraktı. İlerleyen dönemde ise uygun görülen toplam 260 bin yavru sazan balığının bölgede bulunan Ali Becli Göleti’ne ve 200 bin yavru sazanın Aynel Arus Nehri’nen, 60 bin yavru sazanın da Cerablus ve diğer bölgelerde bulunan göletlere bırakılacağı ifade edildi.

 

Sınır ötesindeki hayvanların sağlığı Şanlıurfa’daki müdürlüğü emanet

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.