Yapay zeka çizdi! Şanlıurfa'yı bir de böyle görün

İpekyol Medya Grubu tasarımcısı, Şanlıurfa'nın önemli bölgelerini, yapay zeka uygulaması kullanarak Göbeklitepe'den Balıklıgöl'e kadar kenti farklı bir bakış açısıyla yeniden tasarladı. Sonuç ise hayran bırakacak türden...

Yapay zeka çizdi! Şanlıurfa'yı bir de böyle görün

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala





 

Yapay zeka günümüzde birçok alanda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra, dünyanın önde gelen teknoloji uzmanları bile, bir gün yapay zeka teknolojisinin potansiyel olarak tehlikeli olabileceği konusunda endişelerini dile getiriyor.

Buna rağmen sanatsal etkinlikler ve görsel tahminler de yapay zeka uygulamaları aracılığıyla hayata geçirilebiliyor. Sizler için Şanlıurfa'nın önemli bölgeleri, yapay zeka uygulaması kullanılarak Göbeklitepe'den Balıklıgöl'e kadar kenti farklı bir bakış açısıyla yeniden tasarladık. Sonuç ise hayran bırakacak türden...


YAPAY ZEKADA GEÇMİŞTEN GELECEĞE ŞANLIURFA

Şanlıurfa Belediye Binası | Yapay Zeka

Yapay zekanın fütüristik Şanlıurfa Belediye binası yorumu hakkında fark edeceğiniz ilk şey, kentin kimliği haline gelmiş balık sembolü ve sarı-yeşil renkleridir.

 

Şanlıurfa - Balıklıgöl | Yapay Zeka
Şanlıurfa - Balıklıgöl | Yapay Zeka
Şanlıurfa - Göbeklitepe | Yapay Zeka

Tabii ki şehrin en çok turist çeken ve tarihi bölgelerinden Balıklıgöl ve tarihin ilk yerleşim yerlerinden biri olan Göbeklitepe'nin olmaması saçma olurdu.

 

Şanlıurfa - Ceylan ve Biber Heykelleri | Yapay Zeka
Şanlıurfa | Yapay Zeka

Şanlıurfa ile ikonikleşen ceylan ve isot heykellerinin şehrin dört bir yanında bulunması ve yüksek binalar yerine bolca göreceğimiz Camii minareleri kente Orta Çağ havası kattı.

 

VE CEYLAN ARENA MI YOKSA İSOT STADYUMU MU

Şanlıurfa - 11 Nisan Stadyumu | Yapay Zeka
Football Stadium with Goat AI Image

Yine Şanlıurfaspor'un simgesi haline gelmiş ceylan ve kentin ikonikleşen isot ve balık heykellerini gelecekte sarı-yeşilli ekibin stadyumu çevresinde görmek takıma muazzam ve kasvetli bir hava katardı açıkcası.

Şanlıurfa - Ceylan Arena | Yapay Zeka
Şanlıurfa - Balıklıgöl Stadyumu | Yapay Zeka
Şanlıurfa - İsot Stadyumu | Yapay Zeka
 
Görsellerde kullanılan promptlar:

18th century Sanliurfa, close, close shot, turkish people, cinematic, post-production, depth of field, Balikligol, cinematography, cinema, color grading, Middle-east, historical, gazella, fish, pepper, gobeklitepe, futuristic, yellow and green, fish stadium, football stadium, ai generation, a stadium with gazella head on top, yellow and green stadium, soccer stadium, football, pepper stadium, stadium 4k, 8k, realistic render

Yapay zeka çizdi! Şanlıurfa'yı bir de böyle görün

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.