Şanlıurfa'yı öve öve bitiremedi! Okuyan gelmeden duramayacak

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Nilay Küçük, Şanlıurfa ile ilgili bir yazı kaleme aldı. "Tarihi ve lezzetleri ile Şanlıurfa" başlıklı yazısında Urfa'yı öven Küçük, şehri mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer olarak nitelendirdi.

Şanlıurfa'yı öve öve bitiremedi! Okuyan gelmeden duramayacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Nilay Küçük, Şanlıurfa ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

Küçük, yazısında Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel zenginliğine dikkat çekti. Göbeklitepe, Harran, Balıklıgöl gibi önemli tarihi ve turistik mekanlara sahip olan şehrin, her köşesinin ayrı bir hikayesi olduğunu belirtti. 

Küçük, Urfa'nın lezzetleri konusunda da övgü dolu ifadeler kullandı. Şanlıurfa mutfağının, zenginliği ve lezzetiyle dünyanın en iyi mutfaklarından biri olduğunu söyledi.

İşte Nilay Küçük’ün Cumhuriyet’te yer alan "Tarihi ve lezzetleri ile Şanlıurfa" başlıklı yazısı:

“Zeytin ağaçları, ılık havası ve taş evleri ile büyüleyici bir şehir... Bu tasvirler ile aklınıza bir Ege şehirleri gelse de bahsettiğim yer Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en kalabalık şehri Şanlıurfa. Şanlıurfa binlerce yıllık geçmişiyle her adımda sizi büyüleyen bir şehir. Tarihi derinlikleri ve kültürel zenginlikleriyle Şanlıurfa'yı keşfetmeye başlıyoruz.

GAP Havalimanı'na indikten sonra Şanlıurfa'nın kalbi olan Eyyübiye'ye doğru yola çıkıyoruz. Yolculuk yaklaşık 40 dakika sürüyor. Eyyübiye'nin taş konaklarından birinde hizmet veren otelimize yerleştikten sonra kahvaltı yapacağımız mekâna doğru ilerliyoruz. Önce gözümüzü doyuran serpme kahvaltıda favorimiz salçalı omlet oluyor. Girdiği her yemeği güzelleştiren Şanlıurfa salçası damağımızda enfes bir tat bırakıyor. Kahvaltımızın ardından vakit kaybetmeden Şanlurfa'yı keşfetmeye başlıyoruz.

BALIKLIGÖL

Daracık taş sokaklarında bol bol fotoğraf molası vererek Balıklıgöl'e ulşıyoruz. Şanlıurfa'nın kalbinde yer alan Balıklıgöl, binlerce yıllık tarihi ve efsaneleriyle öne çıkan mistik bir mekân. Gölde yaşayan balıkların efsanevi hikâyesi de buranın en ilginç yanlarından biri. Rivayete göre, Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı esnada Allah'ın emriyle ateş suya, odunlar da balığa dönüşür. İbrahim bir gül bahçesinin içerisine sağ olarak düşer. İbrahim'in düştüğü yer Halilü'r-Rahman Gölü yani Balıklıgöl'dür. “

Yazının devam için TIKLAYINIZ…

 

 

 

Şanlıurfa'yı öve öve bitiremedi! Okuyan gelmeden duramayacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.