Şanlıurfalılar doğal gazı ne zamana kadar ücretsiz kullanacak?

Son günlerde havaların soğumasıyla Şanlıurfa’da da kaloriferler yakılmaya başladı. Kış mevsiminin başlamasıyla beraber Şanlıurfalılar; ücretsiz doğal gaz indirimi bitti mi, ne zaman bitecek ve doğal gaz desteği devam edecek mi sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte, doğal gazla ilgili durumda son gelişmeler…

Şanlıurfalılar doğal gazı ne zamana kadar ücretsiz kullanacak?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçim öncesinde düzenlenen doğal gazı devreye alma töreninde 15 milyon doğal gaz kullanan haneye müjdeli haber verilmişti. 1 ay boyunca bedava olacağı açıklanan doğal gaz faturalarının 25 metreküp bedava kullanımı da 1 sene boyunca devam edeceği açıklanmıştı.

Kış mevsiminin başlamasıyla beraber Şanlıurfalılar; ücretsiz doğal gaz indirimi bitti mi, ne zaman bitecek ve doğal gaz desteği devam edecek mi sorularının yanıtlarını araştırıyor.

İşte, Şanlıurfa’da binlerce kişiyi yakından ilgilendiren konuya dair bilgiler... 

 

KAÇ METREKÜPÜ ÜCRETSİZ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeyi şöyle duyurmuştu:

"Türkiye'nin imkanlarını, milletimizin her ferdinin hayatına yansıyacak şekilde kullanma sözünü unutmuyoruz. Bugün bu sözümüzün gereğini yerine getiriyoruz. Şimdi sizlerle ülkemizin her bir hanesindeki doğalgaz faturasını düşürecek iki müjdeyi paylaşmak istiyorum. Birinci müjdemizi açıklıyorum: Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz.”

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 1 Mayıs 2024 tarihine kadar gelecek olan faturalarının 25 metreküp kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödenecek.

 

AYLIK KATKI 125-150 TL OLACAK

Şanlıurfa’da 4 kişilik bir ailenin yıllık ortalama doğal gaz tüketimi 1.500 m3 civarında. Aylık ortalama tüketim ise 125 m3. Kışın ise aylık en az doğal gaz tüketimi 250 m3 dolayında hesaplanıyor. 1 yıl boyunca aylık ücret alınmayacak olan 25 m3’lük gazın bedeli ise Nisan ayı tarifesiyle metreküp başına dağıtım bölgesine göre değişmekle birlikte 5-6 TL ortalama fiyattan yaklaşık 125 TL - 150 TL civarında hesaplanıyor. Bugunkü fiyatlarla 12 aylık katkı da hane başına 1.500 -1800TL civarında olacak.

Şanlıurfalılar doğal gazı ne zamana kadar ücretsiz kullanacak?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.