Yeni torba yasada hangi maddeler olacak?

Yeni yıla girerken çıkarılacak ikinci torba yasada çok önemli düzenlemeler yer alıyor. 80'e yakın maddenin yer aldığı torba yasanın, farklı toplum kesimlerinin talep ve beklentileri ile genişleyebileceği belirtiliyor. AK Parti grubu, Hazine ve Maliye, Ticaret Bakanlığı ile diğer bazı bakanlıkların faaliyet alanına giren konularda çok kapsamlı düzenlemeler içeren bir torba kanun teklifi hazırladı. Peki torba yasa ne zaman gelecek? Kapsamı ne olacak?

Yeni torba yasada hangi maddeler olacak?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yıla girerken çıkarılacak ikinci torba yasada çok önemli düzenlemeler yer alıyor. Torba yasada yeni detaylar belli oldu.

Türkiye Gazetesi'ndeki habere göre, yeni torba yasa gündemde ve torba yasada ele alınacak konular 80’i buluyor.

Birçok bakanlıktan taleplerin toplandığını ve toplanan talepler kapsamında AK Parti grup yönetiminin çalışma başlattığı açıklanırken torba yasada 80 maddelik talep listesinin olacağı bildirildi. Bu 80 talebin acil olarak çözülecek talepler olduğu belirtildi.

Söz konusu torba yasa ile birlikte öncelikle fahiş fiyatlara daha ağır cezaların getirileceği bildirildi. Normalde fahiş fiyata kalem başı 10 bin ile 100 bin arasında ceza kesiliyor. Torba yasaya eklenecek madde ile aynı takvim yılı içinde fahiş fiyat tespit edilmesi durumunda cezanın 2 kat uygulanacağı, deprem bölgesinde ise cezanın 3 kat olarak uygulanması planlanıyor.

ÇEKLERE DÜZENLEME

AK Parti tarafından hazırlanan düzenleme ile çeklere de düzenleme gelmesi bekleniyor. 

Dijital vergi dairesi ile ilgili düzenlemelerin yapılması, sistem üzerinden yapılabilecek işlemlerin online ortama taşınması gibi konulara yer verilecek.

Söz konusu torba teklifte, iş dünyasının talepleri doğrultusunda, üzerindeki yazılı keşide tarihinden önce çeklerin ödenmek için muhatap bankaya ibrazını geçersiz kılan düzenlemenin uygulama süresi 1 Ocak 2024'ten itibaren iki yıl daha uzatılması da öngörülüyor.

Siz torba yasada hangi konuları bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Torba yasada yer alacak diğer maddeler henüz açıklanmadı. 

 

Yeni torba yasada hangi maddeler olacak?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.