Yıllardır il olmayı bekliyorlar: Sivereklileri üzecek haber!

Türkiye'nin en büyük ilçeleri arasında yer alan ve 1926 yılında il statüsünden çıkarılarak ilçe olan Siverek, 97 yıldır il olma mücadelesi veriyor. Yıllardır süren il olma mücadelesinin sonuna yaklaşıldı derken yapılan bir araştırma hayal kırıklığı yarattı. İşte detaylar…

Yıllardır il olmayı bekliyorlar: Sivereklileri üzecek haber!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, bir süredir kamuoyunun gündeminde yer alan il olma beklentisi olan ilçelere yönelik bir araştırma yaptıklarını belirtti. İdikat, araştırmaya göre en çok Alanya ve Bandırma ilçelerine yönelik bir il olma beklentisi olduğunu söyledi.

İdikat, “Söz konusu ilçelerin il olması halinde gayrimenkullerin de değerinin artacağı yönünde bir görüş mevcut. Kendi verilerimizden yaptığımız derlemeye göre Alanya hariç, bu beklenti ile hareket ederek söz konusu ilçelerde satılık ve kiralık fiyat artışlarının yukarı yönlü olduğunu görüyoruz. Ayrıca yaptığımız ankette katılımcıların bu ilçelere yönelik bir yatırım hevesi de mevcut. Alanya ise her yıl mevsimsel fiyat dalgalanmalarının yaşandığı bir ilçe. Dolayısıyla il olma potansiyeli en yüksek görülen ilçe olmasına rağmen, satılık ve kiralık fiyat değişimi negatif yönlü. Bunun da en önemli sebebi kış aylarına giriyor olmamız.” dedi.

SİVEREK 5 İLÇE İÇİNDE YER ALMADI

Araştırmaya göre il olma potansiyeli en yüksek ilçeler arasında Balıkkesir’in Bandırma, Tekirdağ’ın Çorlu, Analya’nın Alanya, Kırklareli’in Lüleburgaz ve Bursa’nın İnegöl ilçesi yer aldı. Siverek ise bul ilçeler arasında yer almadı.

HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

İdikat’ın açıklamaları, yıllardır il olmayı bekleyen Siverekliler için bir hayal kırıklığı yarattı. Siverek, 1923 yılında il statüsü kazanmış ancak 1926 yılında ilçeye dönüştürülmüştü. Siverekliler, il olma beklentilerini gerçekleştirmek için uzun yıllardır mücadele ediyor.

Yıllardır il olmayı bekliyorlar: Sivereklileri üzecek haber!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.