Yusuf Kaplan'dan Şanlıurfa gençlerine önemli mesajlar

MTO kurucusu Prof. Dr. Yusuf Kaplan, Şanlıurfa'da iki günlük bir programla gençlerle buluştu.

Yusuf Kaplan'dan Şanlıurfa gençlerine önemli mesajlar

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Medeniyet Tasavvuru Okulu (MTO) kurucusu Prof. Dr. Yusuf Kaplan, Şanlıurfa'da iki günlük bir programla gençlerle buluştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 6. Ulusal Kitap Fuarı'nda halkla buluşan Kaplan, "Hayalleriniz yoksa bir başkasının hayallerinin kölesi olmaktan kurtulamazsınız! Toplumu şekillendirecek olan bizleriz! Kendinizi ne kadar tanıyor ve farkındasınız? Sıradan mısınız? Sıradışı mısınız? Kendiniz misiniz? Kendiniz misiniz? Ne kadar farklısınız? Köklere inemez isek göklere yükselemeyiz." ifadelerini kullandı.

MTO kurucusu olan Yusuf Kaplan, "Türk eğitimi pozitivist, üniversitesi taklitçi Batılı zihin kalıplarının tasallutu altında can çekişiyor, Batı’ya epistemik köleler yetiştiriyor. Bir eğitim sistemi kendi aile, ilke ve manevî değerlerine yabancılaştırılıyor bununla da kalmayıp düşman ediliyorsa bu eğitim sistemi sorunludur ve mutlaka sorgulanması gerekir. Bu ülkenin en zeki çocukları en önemli okullarda kendini inkâr ederek devşiriliyor, tabii olarak kültürel intiharın eşiğine sürükleniyor. Şanlıurfa 750 bini bulan öğrenci kitlesine sahip. Ülkenin geleceği için genç nesillerin teminat olduğunu, muhafaza edilemez ve entelektüel birikimi verilemez ise gelecek yüzyılın bizim açımızdan tehlikeye düşeceğini,  dolayısıyla lise programları ve gençlik buluşmalarının çok önemli olduğunu belirtti.

MTO Şanlıurfa İl Temsilciliği tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü ve STK'lar ile düzenlen organizasyonda ise Kaplan, "Heybemdeki Hazine Kudüs" (BŞB Gençlik Meclisi), "Geçmişten Geleceğe Medeniyet İnşası ve Gençlik" (TÜGVA), "Medeniyet Tasavvuru Talebe Buluşması" (MTO İl Temsilciliği), "Gelecek Tasavvuru ve Filistin Meseleleri" (Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları) ve "Davut Zeki Akpınar Anadolu İmam Hatip, Şehit Onur Kılıç Anadolu İmam Hatip, Haliliye Sosyal Bilimler, Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Liselerinde" "Geleceğin Ufku" adlı konferanslar düzenledi.

MTO Şanlıurfa İl Temsilcisi İsrafil Bahar, programla ilgili yaptığı açıklamada, "Hocam çok hasta ve hâlsiz olmasına rağmen programı hiç aksatmadı. Doktor eşliğinde, vitamin hapları ve bitki çayları ile ayakta tutmaya çalıştık hocamızı. Hakkını helal etsin bizlere. Umarım bir nebze enerji katmışızdır kendisine. Tabii azmi ve gayretine gıpta ediyoruz. Allah kendisinden razı olsun. Bize ve Şanlıurfa'ya göstermiş olduğu değerden ötürü çok teşekkür ediyor, hürmet ve saygılarımı sunuyorum. Şehrin eğitim inşası ve ihyası noktasında MTO'nun çalışmalarına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül beyfendinin vermiş olduğu destekler için, MTO için sunmuş olduğu imkânlardan dolayı Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, yöneticilerimize ve nezdinde okul müdürlemize çok teşekkür ediyorum. Program süresince özverili çaba ve üstün gayretlerinden dolayı MTO Şanlıurfa ekibini kutluyorum." ifadelerini kullandı.

 

Yusuf Kaplan'dan Şanlıurfa gençlerine önemli mesajlar

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.