Şanlıurfa Diş Hekimleri Odası Başkanı: 12. Kalkınma Planı'ndaki diş hekimliği eğitimi hedefleri hemen uygulanmalı

Şanlıurfa Diş Hekimleri Odası Başkanı Ekrem Kaya, 12. Kalkınma Planı'nda diş hekimliği eğitiminin kalitesinin artırılması ve kontenjanların düşürülmesi gibi hedeflerin yer almasının sevindirici olduğunu belirterek, bu hedeflerin hemen hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

5

Kaya, yaptığı açıklamada, 12. Kalkınma Planı'nın 172. sayfasında yer alan 711.1 maddesinde, "Sağlık meslek gruplarında eğitimin kalitesi arttırılacak ve uzmanlık eğitimindeki müfredatlar bilişim alt yapısıyla desteklenerek ülke genelinde standart sağlanacak, sağlık alanında geleceğin ihtiyaç ve şartlarına uygun bir şekilde ve ülke ihtiyaçları göz önünde bulundurularak her alanda yeterli ve nitelikli iş gücü oluşturulacaktır." ifadesinin yer aldığını hatırlattı.

Bu maddenin, yıllardır diş hekimliği camiasının dile getirdiği talepleri içerdiğini belirten Kaya, "Diş hekimliği eğitiminin kalitesinin artırılması, kontenjanların düşürülmesi ve yeni diş hekimliği fakültelerinin açılmaması gibi taleplerimiz, 12. Kalkınma Planı'nda yer alarak kabul görmüştür. Bu, bizim için sevindirici bir gelişmedir." dedi.

Kaya, 12. Kalkınma Planı'nda yer alan hedeflerin hayata geçirilmesi için YÖK ve Sağlık Bakanlığı'na seslenerek, şu talepleri sıraladı:

“Fakültelerdeki kontenjanlar düşürülsün!

Akademik kadrosu yetersiz yeni açılmış fakültelerde eğitime başlanmasın!

Diş hekimliği fakültelerine girişteki başarı sıralaması 80 binden 50 bine indirilsin!

Artık yeni diş hekimliği fakültesi açılmasın!

Diş Hekimliği fakültelerinin ihtiyaç duyduğu akademik kadrolar tahsis edilsin!

Diş hekimi muayenehanesinde bir diş hekiminin yanında bir diş hekiminin çalışabilmesinin önü açılsın!

Sigorta ve BAĞ-KUR'dan emekli olmuş diş hekimlerinin emekli aylıkları hak ettiği seviyeye getirilsin, ilave ve ek ödemeler verilsin”!