AK Parti’de İstanbul rekabeti başladı

Yerel seçimler için geri sayım devam ediyor. AK Parti’nin İstanbul için hangi ismi aday göstereceği merakla bekleniyor. İddiaya göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olacak.

AK Parti’de İstanbul rekabeti başladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere yaklaşık 4 ay kaldı. Muhalefet kanadında ittifak tartışmaları sürerken, AK Parti başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 2019’da kaybettiği büyükşehirleri yeniden almayı hedefliyor.

Yerel seçimlerde İstanbul için yarışacak AK Partili isimler arasında Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, önceki kabinenin Çevre Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yer alsa da kulislerde öne çıkan güçlü figürlerden birisi de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya oldu.

 

YERLİKAYA İDDİALARA NE DEDİ?

Göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği operasyonlarla gündeme gelen İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olacağı iddia edildi.

Yerlikaya'ya yakın kaynaklar İçişleri Bakanı'nın kesinlikle aday olmayacağını belirtse de, bu konuda Yerlikaya doğrudan bir açıklama yapmadı.

 

YSK'DAN SON TARİH UYARISI

Öte yandan YSK, geçtiğimiz günlerde 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nde aday olabilmek için kamu görevlilerinin 1 Aralık Cuma günü saat 17.00’ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğini bildirmişti. Buna göre, Yerlikaya’nın aday olabilmesi için 1 Aralık’a kadar istifa etmesi gerekiyor.

 

TEVFİK GÖKSU 3 DÖNEM KURALINA TAKILIYOR

Seçimlerde yarışmak isteyen ve aday olacağı konuşulan diğer ismin de Mehmet Tevfik Göksu olduğu iddiası var. Esenler’de üç dönem kuralına takılan Göksu’nun başka ilçe arayışında olduğu iddia ediliyor. Öte yandan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın, Göksu’nun büyükşehir belediyesi için aday gösterilmesi durumunda destekleyeceği ifade ediliyor.

AK Parti’de İstanbul rekabeti başladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.