‘İftira’ yasası değişti! Artık kadınlar kanıt sunmak zorunda

Kadınların şiddete uğramasını önleyici tedbirler kapsamında 2012 yılında çıkartılan ve Türk aile yapısını temelden yıktığı ileri sürülen 6284 nolu yasadaki ‘kadının beyanı esastır’ ibaresi değişiyor, artık ‘kadının kanıtı’ istenecek.

‘İftira’ yasası değişti! Artık kadınlar kanıt sunmak zorunda

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamuoyunda ‘iftira yasası’ olarak bilinen ve kadının beyanı esas kabul edilerek erkekleri itibarsızlaştırdığı, yuvaların yıkılmasına neden olduğu ileri sürülen 6284 yasasındaki ‘kadının beyanı esastır’ ibaresi değişiyor. Artık ‘kadının kanıtı’ esas alınacak. 

Resmi Gazete'de dün yayımlanan genelgede, kadına yönelik şiddetin önlenmesinin çok yönlü, bütüncül bir yaklaşımı ve toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesini gerektirdiği belirtildi.

Genelgede özetle şu ifadelere yer verildi:

“Kadına yönelik şiddetle mücadele alanında kanıta dayalı politikaların geliştirilmesine temel oluşturacak ve uluslararası standartlarda istatistik üretilmesine imkan sağlayacak verilerin elde edilmesi amacıyla nüfus temelli saha araştırmaları gerçekleştirilecektir. Kadına yönelik şiddetle mücadele politikalarının ve hizmetlerin izlenmesi, değerlendirilmesi ve geliştirilmesine kaynak oluşturacak ve uluslararası standartlarda istatistik üretilmesine imkan sağlayacak idari verilerin üretilebilmesi ile veri entegrasyonu sağlanabilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının bilgi yönetim sistemlerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.”

Hukukçular söz konusu gelişmeyi “artık erkeklere iftira atılamayacağı” şeklinde yorumladı.

Aile hukuku uzmanı Yüksel Yılmaz’a göre, kamuoyunda iftira yasası olarak bilinen 6284’deki ‘beyan esastır’ hükmü yerine ‘kanıta dayalı’ uygulamalar yürürlüğe girdi. Yılmaz, “Erkekleri kamuoyunda itibarsızlaştıran, evlilik birliğini temelden yok eden bu haksız uygulamaya geçte olsa son verilmesi çok doğru bir karar oldu. Artık bundan sonra erkeklere iftira atılamayacak, kolluk kuvvetleri de gereksiz yere meşgul edilmeyecek” ifadelerini kullandı. 

‘İftira’ yasası değişti! Artık kadınlar kanıt sunmak zorunda

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.