Barcelona belediyesi İsrail ile ilişkilerini askıya aldı!

Hamas, Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik acımasız saldırganlığı ve soykırım suçuna tepki olarak Siyonist İsrail rejimiyle ilişkilerini kesme kararı alan İspanya'nın Barselona belediyesinin cesur duruşunu takdir etti.

Barcelona belediyesi İsrail ile ilişkilerini askıya aldı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamas Cumartesi günü yaptığı açıklamada, dünya çapındaki şehirlere ve belediye meclislerine, insanlığı, özgürlük ve adalet değerlerini desteklemek için Barselona belediyesinin adımlarını takip etmeleri çağrısında bulundu.

İslami Direniş Hareketi ayrıca, halkların kendi kaderini tayin hakkı ve İsrail'in çocuklara ve savunmasız sivillere yönelik katliamlarının reddedilmesi çağrısında bulundu.

Öte yandan Hamas, Hollandalı İslam düşmanı siyasetçi Geert Wilders'in "Gazzelilerin Ürdün'e göç etmesi" çağrısında bulunduğu ırkçı açıklamasını en güçlü ifadelerle kınadı.

Açıklamada, "Wilders'in yorumları 'halkımızı topraklarından, İslami ve Hıristiyan kutsallarından uzaklaştırmaya yönelik başarısız bir girişimde bulunan, Nazi-Siyonist işgalinin planlarıyla uyumlu bir faşist duruş' olarak değerlendiriyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Hamas, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler'e, uluslararası hukuku ve Filistin halkının toprak hakkını ihlal eden bu ırkçı, faşist açıklamayı kınama çağrısında bulundu.

Filistin halkının, işgale son verilene ve başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurulana kadar meşru mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

Kaynak: Milli Gazete 

Barcelona belediyesi İsrail ile ilişkilerini askıya aldı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.