Uzman isim tarih verdi! Aralıkta altın fiyatlarına çok şaşıracaksınız

Altın fiyatları son günlerde yükselişini hız kesmeden sürdürüyor. Altın yatırımcısı yeni yılda gram altında neler yaşanacağını merak ediyor. Altın fiyatları için kritik tarih verildi. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş açıkladı. Aralık ayında bu fiyatlara “alışmanız lazım”.

Uzman isim tarih verdi! Aralıkta altın fiyatlarına çok şaşıracaksınız

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gram altın fiyatları ons altın tarafından esen rüzgarla yükselişini güçlendiriyor. Altın yatırımcısı ve düğün yapmak isteyen vatandaşlar hafta boyunca hareketliliğini sürdüren altın fiyatlarına odaklandı. Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? İslam Memiş rakam vererek açıkladı.

"YUKARI YÖNLÜ MOMENTUMUNU SÜRDÜRECEK" 

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yeni haftaya dair altın fiyatlarıyla ilgili tahminlerine yer verdi. Ayın son haftası ve yılın son ayına ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

"Ons altın piyasasında 2.000 dolar barajı aşılmış durumda. Altın fiyatları adeta 2.000 doların üzerine yerleşecek ve yukarı yönlü momentumunu sürdürecek gibi bir izlenim oluşuyor. 2024 yılında ise 2.350 dolar seviyesini beklemeye devam ediyoruz. Olası düşüşlerde ve geri çekilmelerde ise 1960 dolar destek seviyesi önem arz ediyor. Bu senaryo, yıl sonuna kadar güncelliğini koruyacak gibi görünüyor. Üst kısımda, 2030 ile 2045 dolar arasındaki bölgeyi dikkatle izleyeceğiz. Orta ve uzun vadeli perspektifte, ons altın fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketini sürdürmeye devam edeceğini ve 2024 yılında 2000 dolar seviyesinin dip fiyat olarak belirleneceğini öngörüyoruz. Ardından, ons altının fiyatlarındaki yukarı yönlü momentumun devam edeceğini öngörüyoruz."

2024 YILI TAHMİNİ BELLİ OLDU 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Ons altın fiyatı 1990-2000 dolar arasında gezinmeye devam ediyor. 2000 dolar seviyesine yerleşecek izlenimini veriyor. 2024 yılında 2350 dolar seviyesini beklemeye devam ediyoruz" dedi.

ONS ALTINDA 1960 DOLAR DESTEK SEVİYESİ 

"Ons altın fiyatında geri çekilmelerde 1960 dolar destek seviyesi var. Yukarıda ise 2030-2045 dolar seviyeleri var" ifadelerini kullanan İslam Memiş, bu aralığı takip etmeye devam edeceğini aktardı.

“TIRMANMAYA DEVAM EDECEK”

Uzman isim, "Genel trende baktığımızda ons altın fiyatı orta ve uzun vadede yukarı yönlü hareketlerini devam ettirecek. Özellikle 2024 yılında ons altında dip seviyesi 2000 dolar olarak görülüp sonrasında yukarı yönlü hareketlerini devam ettirecek bir trend ile karşı karşıya kalabiliriz" açıklamasında bulundu.

ALTIN GRAM FİYATI ARALIK AYI İTİBARIYLA 1900'E ÇIKACAK 

Altın gram fiyatları için dikkat çeken yorumlarda bulunan Memiş "Gram altın/TL fiyatında pozitif beklentimiz devam ediyor. Aralık ayı itibariyle takip edeceğimiz bant aralığı 1900-2000 TL aralığı" dedi.

“1900'LÜ RAKAMLARA ALIŞMAK GEREK” 

Memiş, "Gram altın fiyatında artık 1800'lü rakamları Aralık ayı itibariyle göremeyeceğiz. Bu nedenle altın borcu olan ya da altın almayı düşünen vatandaşların 1900'lü rakamlara alışması gerekiyor" ifadeleri kullandı.

UZUN VADEDE GRAM ALTIN KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEK 

"24 Aralık- 1 Ocak tarihi itibariyle altın gram fiyatı 2000 lira seviyesinden yukarı yönlü kırılıp 2150-2250 TL, yılın ilk yarısı 2500 TL ikinci yarısında ise 2700 TL rakamlarını göreceğiz" diyen İslam Memiş, uzun vadede yine altın yatırımcısının kazanmaya devam edeceğini belirtti.

 

Uzman isim tarih verdi! Aralıkta altın fiyatlarına çok şaşıracaksınız

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.