O fay 7 ili etkileyecek 7.2 büyüklüğünde deprem üretebilir! Şanlıurfa etkilenecek mi?

Malatya fayının tek seferde kırılması durumunda 7.2 ila 7.4 büyüklüğünde deprem üretebileceğini belirten İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Vehbi Aluçlu, bu depremden 7 ilin etkileneceğini açıkladı. Peki, bu depremden Urfa’da etkilenecek mi?

O fay 7 ili etkileyecek 7.2 büyüklüğünde deprem üretebilir!  Şanlıurfa etkilenecek mi?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya fayı, toplamda 220 kilometre uzunluğunda bir fay. Fayın 7 ilden geçeceği belirtiliyor. Bunlar Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Sivas, Tunceli, Elazığ ve Erzincan. Şanlıurfa bu illerden biri değil.

Malatya fayının Şanlıurfa'yı vurup vurmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak, fayın yakınında bulunan Şanlıurfa'nın da depremden etkilenme riski bulunuyor.

MALATYA FAYI TOPLAM 220 KİLOMETRELİK BİR FAY


Malatya fayının toplamda 220 kilometrelik bir fay olduğunu açıklayan Aluçlu, "Malatya'nın batısından geçen bir fay. Bu Malatya fayı. Yaklaşık 160 kilometre uzunluğunda bir fay. Sürgü'den başlıyor Kemaliye'ye kadar. Ovacık fayıyla birleşiyor ve toplam 220 kilometrelik bir fay. Malatya'nın içinden geçen faylar var ama ona 30-40 kilometrelik kısa faylar. Bunların yüksek büyüklükte deprem üretme riski yoktur" dedi.

ŞANLIURFA O İLLER ARASINDA YER ALMADI
Malatya fayının etkileyeceği illeri açıklayan Aluçlu, "Bu fay dört parçadan oluşuyor ve Tunceli'nin Ovacık fayıyla birleşiyor. Malatya fayı ilimiz başta olmak üzere Kahramanmaraş, Adıyaman, Sivas, Tunceli, Elazığ ve Erzincan'ı etkileyecek. 7 il arasında Diyarbakır etkilenmeyecek. Malatya fayı 10 bin yılda 4 defa kırıldı. Az kırıldığı için biz bu fayı uyuyan fay olarak adlandırıyoruz. En son 2 bin 500 yıl önce kırıldı. Bu fayla ilgili bu yüzden şimdiye kadar fazla çalışma yapılmadı. Tunceli Üniversitesinden bir arkadaşım şu anda çalışıyor. Baharda da beraber çalışacağız bu fayı" dedi.

 

 

O fay 7 ili etkileyecek 7.2 büyüklüğünde deprem üretebilir! Şanlıurfa etkilenecek mi?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.