İşte Erdoğan'ın aday kriterleri

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin MYK toplantısında kurmaylarına yerel seçimlerde aday gösterilecek isimlerle ilgili kriterlerini iletti. Erdoğan, kurmaylarına toplumun sevdiği saydığı adaylar belirlemelerini, vatandaşta karşılığı olmayan mevcut başkanlarla da vedalaşmaları talimatını verdi.

5

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere 120 gün kaldı. Türkiye yerel seçimlere odaklanmış vaziyette. Yerel yönetimlerde görev değişimi yaşanacak. Siyasi partilerde de hazırlıklar son sürat devam ediyor. AK Parti aday adayları başvurularını sonlandırırken, diğer partilerde bu süreç hala devam ediyor. 

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında da gündem yerel seçimlerdi. 

Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık ederken, kurmaylarına yerel seçimler özelinde belirlenecek adaylarla ilgili talimatlarını bir bir anlattı. 

 

ÇERÇEVEYİ NET ÇİZDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aday belirlenirken toplumun sevip saydığı isimler üzerinde durulması gerektiğinin altını çizdi. 

"Vatandaşta karşılığı olmayanlarla vedalaşın" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birlik beraberlik içinde süreci yönetin. Düzgün, temiz, milletin sevdiği ve saydığı adaylar belirleyin. Gidecekler mutlaka olacaktır; onlara da vefasızlık yapmak istemeyiz, yapmayız. Ama sonuçta gitmeleri gerektiği için gideceklerdir. Bölgede, vatandaşta karşılığı olmayan arkadaşlarımızla vedalaşacağız. Kimseyi kırmadan yollarımızı ayıracağız. Kendi içinizde kavga etmeyin. Birlik beraberlik içinde süreci yönetin.”

Geçtiğimiz Pazar temayül yoklamalarını yapan AK Parti, aday tanıtım toplantısını 15 Aralık’ta yapacak.