Şanlıurfa yine “es” geçildi

Depremden etkilenen dört il ile Gaziantep'in iki ilçesindeki özel okullarda öğrenim gören binlerce öğrenciye eğitim ve öğretim desteği verilecek. Şanlıurfa’da depremden etkilenen illerden biri olmasına rağmen, kentteki öğrenciler bu eğitim desteğinden yararlanamayacak.

5

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Hazine ve Maliye Bakanlığınca,  depremden etkilenen il ve ilçelerdeki özel okullarda öğrenim gören öğrencilerin eğitim ve öğretim giderlerini karşılamak amacıyla bir destek programı başlattı.

Bu kapsamda Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki özel okullarda öğrenim gören ya da öğrenim görecek öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, bu il ve ilçelerdeki okul öncesi eğitim kurumlarındaki 4 bin öğrenci için 12 bin 800 lira, ilkokullarda okuyan 10 bin öğrenci için 15 bin 400 lira, ortaokullarda okuyan 10 bin öğrenci için 18 bin lira ve liselerde okuyan 16 bin öğrenci için 18 bin lira destek sağlanacak.

Bu destekten toplamda 40 bin öğrenci faydalanacak.

ŞANLIURFA DAHİL EDİLMEDİ!

Ancak, Şanlıurfa'daki özel okullarda öğrenim gören öğrenciler bu destekten yararlanamayacak. Şanlıurfa, depremden etkilenen illerden biri olmasına rağmen, destek programına dahil edilmedi.