Kışın habercisi henüz Urfa’da yok

Kış aylarının vazgeçilmezi ve kışın habercisi kestane, Türkiye'nin birçok şehrinde tezgahlardaki yerini aldı. Ancak, Şanlıurfa'da henüz kestane satışı yok.

Kışın habercisi henüz Urfa’da yok

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfalılar, kış aylarının vazgeçilmezi olan kestanenin lezzetini özleyecek. Sokaklarda kestane satan seyyar satıcıların bulunmadığı Şanlıurfa'da, vatandaşlar kestaneyi dışarıda yiyemeyecek.

Esnaf, fiyatın yüksek olmasından dolayı kestaneyi henüz getiremediklerini kaydetti. Şanlıurfalılar için fiyatın yüksek olmasından dolayı, esnaf kestane getirmiyorlar.

MUTLULUK HORMONU OLAN SEROTONİN ÜRETİMİNİ DESTEKLİYOR 

Kestane, kalsiyum, fosfor ve magnezyum içeriğiyle kemikleri ve dişleri sağlıklı tutuyor. Kestanedeki fosfor ve B vitaminleri sinir sistemi için fayda sağlıyor. B vitamini sinirleri güçlendiriyor ve beyindeki mutluluk hormonu olan serotonin üretimini destekliyor.

Kestanenin faydaları saymakla bitmiyor. Ancak, Şanlıurfalılar bu yıl kestanenin lezzetinden mahrum kalacak.

EVDE KESTANE YAPILABİLİR Mİ?

Şanlıurfalılar, bu yıl kestanenin lezzetini özleyecek olsalar da, kestanenin faydalarından yararlanmak için evde kestane pişirebilirler.

İŞTE TARİFİ…

Kestaneyi evde yapmak isteyen vatandaşlar, kestaneyi fırında veya tavada pişirebilirler. Kestaneyi fırında pişirmek için, kestaneleri yıkayıp bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine biraz su ekleyin ve 200 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Tavada pişirmek için ise, kestaneleri yıkayıp bir tavaya dizin. Üzerlerine biraz su ekleyin ve tavayı kapak ile kapatın. Orta ateşte 30-40 dakika pişirin.

Kışın habercisi henüz Urfa’da yok

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.