Şanlıurfa’ya bir milyar liralık dev yatırım

Yeşilyurt Demir Çelik, yaklaşık 989 milyon TL yatırımla Şanlıurfa’da 70 MWe kurulu gücünde güneş enerji santrali kuracak.

Şanlıurfa’ya bir milyar liralık dev yatırım

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en büyük ilk 100 şirketi arasında bulunan Yeşilyurt Demir Çelik, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde 70 MWe kurulu gücünde “Yeşilyurt Hilvan 2 Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak. 

Yeşilyurt Demir Çelik, Hilvan’da bir güneş santrali daha kurmayı planlıyor. Hilvan ilçesi sınırları içinde 60,55 hektarlık alanda 70 MWe kurulu gücünde “Yeşilyurt Hilvan 2 Güneş Enerji Santrali’nin (GES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Proje için yaklaşık 989 milyon TL yatırım yapılması öngörülüyor. 

Kurulacak olan santralde Monokristal half-cut Fotovoltaik modüller marifetiyle üretilen doğru akım elektrik enerjisi eviriciler yardımıyla alternatif akıma çevrilecek. Proje kapsamında her biri 550 Watt gücünde 163.637 adet panel, 250 adet inverter kurulacak. 

Santralde yılda 148 milyon 113 bin kWh elektrik üretilmesi planlanıyor. Üretilen elektrik şirketin elektrik tüketimi ile mahsuplaşılacak. 

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine de farklı firmalar tarafından güneş enerjisi santrali kuluracağı açıklanmıştı.

Şanlıurfa’ya bir milyar liralık dev yatırım

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.