Urfa’da yurt dışında iş hayali kuranlara fırsat Almanya’dan geldi!

Şanlıurfa’da yurt dışında çalışma hayalleri kuran binlerce insana fırsat Almanya'dan geldi. Almanya, 2 milyon işçi alımı için düğmeye bastı. Almanya’nın hangi meslek gruplarını alacağı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Urfa’da yurt dışında iş hayali kuranlara fırsat Almanya’dan geldi!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da binlerce işsiz insanı ilgilendiren işçi alımı için büyük fırsat Almanya’dan geldi.

Şanlıurfa’da kalifiye işsiz olan binlerce insan var. Almanya’nın ise işgücüne ihtiyaç var. 

Yeni göç yasası ile birlikte hali hazırda mevcut olan yüksek lisans derecesine sahip yabancı veya uzmanların Almanya’ya gelmesine imkan sağlamakta olacak olan ve yaklaşık 11 yıldır da yürürlükte bulunun AB Mavi Kart düzenlemesinin kapsamı, 1 Kasım itibariyle genişletildi. Bunun yanı sıra hayata geçirilmesi planlanan yeni fırsat kapsamında iş arama olanakları da artırılacak.

Peki, Almanya işçi alımı başvuruları ne zaman, şartları belli oldu mu? İşte, konuya dair ayrıntılar...

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Almanya'nın yeni göç yasası Kasım 2023, Mart 2024 ve Haziran 2024'te olmak üzere üç aşamada yürürlüğe giriyor. Almanya'ya 2 milyon işçi göçüne ilişkin başvuruların Mart 2024'te alınmaya başlaması bekleniyor.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Almanya’nın yeni Nitelikli Göçmenlik Yasası, aile birleşimi ve mesleki niteliklerin tanınması gibi çeşitli basitleştirmelere ek olarak, nitelikli göçmeler için puan sistemini de getiriyor.

Puan sayısı hesaplanırken dil becerileri, mesleki deneyim, yaş ve Almanya ile bağlantılar dikkate alınan kriterler arasında yer alıyor.

Tasarı ile birlikte Alman vatandaşlığına geçiş kolaylaşacak. 67 yaşının üzerinde olan vatandaşlar için test kaldırılması planlanıyor. İş başvurularında Almanca bilme şartı aranmayacağı ve vatandaşlık için gereken ikamet süresinin 8 yıldan 5'e düşeceği belirtiliyor.

Hükümet, yaz aylarında özellikle havalimanlarında yaşanan sıkıntının ardından Türkiye ve Balkan ülkelerinden işçi alımına onay vermişti.

Tasarıya göre şans kartı kişilerin diğer sosyal faktörlerinden çok meslekli yeterliliğine bakacak. AB üyesi olmayan bir ülkeden biri, yeni bir puan sisteminde en az 6 puan alırsa şans kartını alabilmeye hak kazanıyor olacak.

Tagesspiegel'in aktardığına göre, bir kişinin belirli bir mesleki yeterliliği varsa 4 puan, iyi derecede Almanca bilgisi veya en az üç yıllık ilgili mesleki deneyimi varsa da 3 puan kazanabilecek.

İŞÇİ ALIMI İÇİN ARANAN MESLEKLER NELER?

İş gücü ihtiyacı olan meslek grupları da ayrıca açıklandı.

Buna göre, diş hekimleri, veterinerler, eczacılar, çocuk bakımı veya sağlık sektöründe hizmet sunacak yöneticiler, mal üretimi, madencilik, inşaat ve lojistik alanlarında yöneticilik, enformasyon ve iletişim teknolojisi alanında yöneticilik, akademik düzeyde yüksek öğrenim gören hemşire ve doğum yardım uzmanları, okul ve okul dışı eğitim alanında istihdam edilecek eğitimciler alınacak. 

Urfa’da yurt dışında iş hayali kuranlara fırsat Almanya’dan geldi!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.