Gençler aylardır bekliyorlardı: İlki Şanlıurfa’da uygulanacak!

Şanlıurfa, Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri oldu. Deprem sonrası kentte yaşanan ekonomik zorluklar, evlenecek gençleri de olumsuz etkiledi. Evlenecek gençlere müjde hükümetten gelmişti. Şanlıurfa evlilik kredisinde ilk sırada olacak. İşte detaylar…

Gençler aylardır bekliyorlardı: İlki Şanlıurfa’da uygulanacak!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da  binlerce evlilik hazırlığı yapan genç merak ediyordu sonunda müjde geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Aile ve Gençlik Fonu kuruldu. Aile kurumunun güçlendirilmesi ve desteklenmesi için gençlerin de sosyal hayattaki karşılaştıkları sorunlara karşı korunması adına ortaya çıkan fon, evlilik hazırlığı içerisinde olan gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilmesini de öngörüyor. 

ŞANLIURFA İLK SIRALARDA


Şanlıurfa’nın da içerisinde olacağı proje kapsamında depremden etkilenen illere öncelik verileceği duyurulurken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı sonucu kurulun fonun yönetim kurulunda kimlerin olacağı da belli oldu. Buna göre, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olmak üzere toplam beş kişiden oluşacak.

Kurulun kararları da oy çokluğu ile alınacak olurken Bakan yardımcıları ilgili bakanlar tarafından da görevlendirilecek. Kurulan bu fonun yönetim kurulu ise kaynak sağlanacak projeleri, tutarını ve harcama programlarını belirleyecek ve burada yetkili olacak. 

BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?


Evlilik kredisi için başvurular önümüzdeki günlerde internet üzerinden yapılacakken fonun kredi miktarının da her yıl artması bekleniyor. Ayrıca proje kapsamında öncelik deprem illerine verilirken Şanlıurfa’da burada yerini alan iller arasında.

 

Gençler aylardır bekliyorlardı: İlki Şanlıurfa’da uygulanacak!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.