Urfalılar bu mesaja sakın tıklamayın!

Şanlıurfa'da son günlerde çok sayıda vatandaşa "Gönderiniz yola çıktı" mesajı ile kargo dolandırıcılığı yapılıyor. Dolandırıcılar, "Adabeyan" adını kullanarak gönderdikleri mesajlarda, kargonun yola çıktığı ve takip numarasının bulunduğu belirtilirken, bu yöntemle alıcıları kandırarak kişisel bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor.

Urfalılar bu mesaja sakın tıklamayın!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolandırıcılar dur durak bilmiyor sıradaki hedefleri ise kargo mesajları. Dolandırıcıların Adabeyan adını kullanarak gönderdikleri mesajlarla, kargonun yola çıktığı ve takip numarasının bulunduğu belirtilirken, bu yöntemle alıcıları kandırarak kişisel bilgilerini ele geçirmeye çalıştığı iddia ediliyor.

GÜNDEM OLDU

Çok sayıda kullanıcıya son günlerde gece geç saatlerde cep telefonlarına gönderilen bu "Adabeyan kargo" mesajı sonrası kaynağı merak edildi. Mesajı alan birçok kişi sosyal medya ve şikayet platformlarından paylaşım yaparak bilgi edinmeye çalışıyor.

MESAJLARA  SAKIN TIKLAMAYIN

Kullanıcılar, bu mesajların kurumsal bir firma izlenimi vererek sahte kargo takip bilgileri içerdiğini belirtiyor. Bu tarz mesajlar, dolandırıcılar tarafından kullanılarak kişisel bilgilerin ele geçirilmesi veya zararlı yazılımların bulaştırılması amacıyla gönderildiği düşünülüyor. Bilişim uzmanları ise bu tür mesajlara tıklanmaması konusunda vatandaşları uyarıyor.

ADABEYAN MESAJI NEDİR?

ADABEYAN ismiyle gelen mesajlarda tek bir takip numarası yer alıyor. Kimlik avı dolandırıcılığı olduğu tahmin edilen mesajda kullanıcılar sahte bir siteye yönlendiriyor. Mesajı alan birçok kişi sosyal medya ve şikayet platformlarından paylaşım yaparak bilgi edinmeye çalışıyor.

TIKLADIM NE YAPMALIYIM?

Ada beyan linkine tıklayanların telefonunda güvenlik virüs taraması yapması öneriliyor. Dosyayı telefona indirdiyseniz kişisel bilgileriniz tehlikeye girmiş olabilir. Eğer linke tıklandıysa ya da yönlendirilen işlemler yapıldıysa virüs veya güvenlik taraması yapılmalıdır.

 

Urfalılar bu mesaja sakın tıklamayın!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.