Şanlıurfa’da dar gelirli aileler araştırıyordu! İşte bakanlığın ödeyeceği rakam

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirle ailelere ekonomik olarak destek olmak amacıyla destek ödemeleri yapılıyor. Peki, çocuk desteği kimlere verilecek, başvuru nasıl yapılır? Çocuk yardımı ne kadar? İşte detaylar…

Şanlıurfa’da dar gelirli aileler araştırıyordu! İşte bakanlığın ödeyeceği rakam

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da çocuk sahibi olan birçok ailenin başvuru yapabileceği destek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi. Dar gelirli aileler için ekonomik destek amaçlı başlatılan destek ödemelerinden kimler yararlanabiliyor?

Binlerce ailenin yararlandığı destek ödemeleri, dar gelirli ailelere çocuk başına ödenen miktar olarak karşımıza çıkıyor. Bakanlık dar gelire sahip ve çocuklu ailelere başvuru şartlarını karşılamaları halinde her ay düzenli olarak bu ödemeyi yapıyor. Başvuranların hesabına yatan bu ödemeler ile ilgili olarak yeni bir merak ortaya çıktı. Aralık ayı ödemelerinin hangi tarihte yapılacağını merak eden vatandaşlar internette bununla ilgili araştırmalar da yapmaya başladı. Peki Aralık ayı ödemeleri ne zaman yapılacak? Ödemelerin yatırılacağı tarih belli oldu mu?

 

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ BAŞVURUSU NEREYE, NASIL YAPILIR?

Başvurular e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılacak. Aile Destek Programı'nda 12 ay boyunca düzenli olarak ödeme yapılacak.

 

BAKANLIK NE KADAR ÖDEME YAPIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuk sayısına bağlı olarak ödeme yapılıyor. Bir çocuk için aylık olarak 350 liralık yapılan ödemeler 650 liraya kadar yükseliyor. Aralık ayı ödemeleriyle ilgili olarak bakanlık tarafından net bir tarih açıklanmazken geçtiğimiz ayların ödemelerine baktığımız vakit Aralık ayının ortalarında hesaplara yatırılması tahmin ediliyor. Çocuk bileşeni kapsamında hesaplara ne kadar yatıyor?

Çocuk Bileşeni kapsamında;

1-2 çocuklu hanelere 350 TL,

3 çocuklu hanelere 450 TL,

4 çocuklu hanelere 550 TL,

5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 TL ek ödeme yapılıyor.

 

Şanlıurfa’da dar gelirli aileler araştırıyordu! İşte bakanlığın ödeyeceği rakam

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.