5 Aralık Dünya hava durumu

Dünya Meteoroloji Örgütü'nden (WMO) yapılan açıklamaya göre, 5 Aralık Salı günü dünya genelinde hava parçalı bulutlu, Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika'nın bazı bölgelerinde ise yağmurlu geçecek.

5

Yağışların, Kuzey Amerika'nın doğusu, Avrupa'nın kuzeyi ve batısı, Asya'nın kuzeyi ve doğusu, Afrika'nın kuzeyi ve doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Gece en düşük sıcaklık 0-10 derece, gündüz en yüksek sıcaklık ise 10-20 derece olacak.

Rüzgarın, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Hava Durumu Detayları

Kuzey Amerika

Parçalı bulutlu, doğusu yağmurlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer kuvvetli yağışlı, 5-10 derece, kuzeyinde 10-14 derece, güneyinde 14-18 derece.

Avrupa

Parçalı bulutlu, kuzeyi ve batısı yağmurlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer kuvvetli yağışlı, 5-10 derece, kuzeyinde 10-14 derece, güneyinde 14-18 derece.

Asya

Parçalı bulutlu, kuzeyi ve doğusu yağmurlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer kuvvetli yağışlı, 0-5 derece, kuzeyinde 5-10 derece, güneyinde 10-14 derece.

Afrika

Parçalı bulutlu, kuzeyi ve doğusu yağmurlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer kuvvetli yağışlı, 10-15 derece, kuzeyinde 15-20 derece, güneyinde 20-25 derece.

Antarktika

Parçalı bulutlu, güneyi kar yağışlı, -10-0 derece.

Okyanuslar

Parçalı bulutlu, güneyi yağmurlu, 10-15 derece.

Uyarılar

Yağışların, Kuzey Amerika'nın doğusu, Avrupa'nın kuzeyi ve batısı, Asya'nın kuzeyi ve doğusu, Afrika'nın kuzeyi ve doğusunda yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.