Cebinde 1 lirası olan kontrol etsin: Altından daha değerli 8500 TL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2018 yılında cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişi nedeniyle Darphane tarafından basılan 1 TL'lik madeni para, koleksiyonerlerin ilgisiyle değerini katladı.

5

Darphane'de bir TL'lik bozuk para şeklinde hazırlanan özel gün paralarının değeri, şimdilerde 8.500 liraya ulaştı.

8500 TL’YE SATILIYOR

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına özel olarak darphane tarafından hazırlanan ve 24 Haziran 2018 tarihinde ilk nüshaları basılan bir TL'lik özel gün anı paraları, koleksiyonerlerin gözdesi oldu. 2018'de tedavüle çıkartılan paralar, aradan geçen 5 yıl içerisinde 8.500 kat değer kazanarak fahiş fiyata satılan bir hal aldı.

Cumhurbaşkanı'nın 24 Haziran 2018 tarihinde başa geçmesi ile beraber, o tarih için özel olarak Darphane 1 TL değerinde para basımı yaptı. Bu para, koleksiyonerler tarafından oldukça değerli görüldü ve talebin artmasıyla birlikte değeri hızla yükseldi.

KOLEKSİYONERLERİN HEDEFİNDE

Darphanenin basmış olduğu 50 bin kopya olan 1 TL'ye ulaşmak isteyenler rekor fiyatlar vermeyi göze aldı. Özel basılan 1 liraya ikinci el sitelerinde 8 bin 499 lira fiyat konulduğu görüldü.

ALTINLA YARIŞIYOR

Bu durum, 1 TL'lik madeni paranın altınla yarışır hale gelmesine neden oldu. Zira, gram altın fiyatI 1800 TL civarında seyrediyor.