Urfa’da hasta olmak istemeyenlerin yeni adresi!

ÖZEL HABER | Şanlıurfa'da havaların soğumasıyla gribal enfeksiyonlarda artış yaşanırken, vatandaşlar doğal yollarla bağışıklıklarını güçlendirmek için atomcular diye tabir edilen taze meyve suyu satıcılarına akın ediyor. Son yıllarda yaygınlaşan atomcular, çeşitli meyvelerin yanı sıra bal, fındık, fıstık, ceviz gibi kuruyemişlerin de karıştırılmasıyla içeceklerini hazırlıyor. Vücut direncini ve bağışıklığı geliştirmenin yanında yüksek enerji de veren atom vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.

Urfa’da hasta olmak istemeyenlerin yeni adresi!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da aralık ayının ortalarına yaklaşılmasıyla soğuk havalar etkisini iyice göstermeye başladı. Kış aylarında özellikle de doğal içeceklere olan ilgi daha da arttı. Vatandaşların bağışıklıklarını güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak amacıyla şifa kaynağı içeceklere ilgisi artarken, Şanlıurfalılar çareyi bu içeceklerde buldu.

Atom çeşitli meyvelerin yanı sıra bal, fındık, fıstık, ceviz gibi kuruyemişlerin de karıştırılmasıyla yapılıyor. Vücut direncini ve bağışıklığı geliştirmenin yanı sıra yüksek enerji de veren atom, özellikle artan gribal enfeksiyonlar nedeniyle tercih ediliyor.

Vatandaşlar içeriğinde birbirinden sağlıklı doğal meyvelerin bulunduğu içecekleri de kış aylarının gelmesi ile birlikte daha fazla tercih etmeye başladı. Ananas ve avokado gibi egzotik meyvelerin de kullanıldığı bu içecekler, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak için doğal ve ideal bir seçenek olarak görülüyor.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Cengiz Topel Mahallesinde yaklaşık 10 yıldır atomculuk yapan Kasım Hamdan, soğukların gelmesiyle atoma talebin arttığını belirtti. Hamdan, Şanlıurfa’da çok atomcunun olduğu ancak kendileri gibi çeşit yapan başka atomcu olmadığını kaydetti.

HAMDAN: BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR, ENERJİ VERİYOR

Hamdan, atomun bağışıklığı günlendirdiği ve hastalıklara iyi geldiği için son dönemlerde talebin arttığını belirterek, şunları söyledi:

"Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar bağışıklıklarını güçlendirmek için atom ve doğal meyve içeceklerine yönelmeye başladı. Özellikle de atom satışlarımız oldukça arttı. Bunun nedeni ise hastalıkların artması. Atom hem bağışıklıkları güçlendiriyor hem de yüksek enerji verdiği için tercih ediliyor.”

“ÇEŞİT ÇEŞİT ATOM YAPIYORUZ”

“Urfa’da bu kadar çok çeşit atom yapan sadece biziz” diyen Hamdan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şanlıurfa’da bu işi 10 senedir yapıyoruz. Urfa’da bu kadar çok çeşit atom yapan sadece biziz. Yapan var ama bizim kadar çok çeşit yapan yok. 50 çeşide yakın atom yapıyoruz. Neredeyse bütün meyve çeşitleriyle yapıyoruz. Ananas, avakado, çilek, portakal, elma… aklınıza hangi meyve gelirse ondan yapıyoruz. En çok tercih edilen ise karışık atom. İçinde kaymak, çikolata, fındık, süt, bal ve çok sayıda meyve çeşidi giriyor.”

“GRİBE KARŞI DOĞAL İLAÇ”

Her bütçeye uygun atom bulunduğunu belirten Hamdan, şöyle devam etti:

“Atom fiyatlarımız 30 TL’den başlıyor 140 TL’ye kadar çıkıyor. Bunun yanında portakal ve nar karışımından hazırladığımız kokteyller, gribe karşı doğal ilaç. Sağlığa çok faydalı içinde envaiçeşit meyve var. Bunun yanında ceviz, fındık, fıstık gibi çerezler ekliyoruz. Bunlar da faydalı, yine süt ve hakiki bal koyuyoruz. “

EVDE ATOM NASIL YAPILIR?

Atom içeceği hazırlık aşamasına başlarken öncelikle içerisine koymak istediğiniz meyveleri yıkayın.

Ardından meyveleri küp küp doğrayın.

Meyveleri blender'a alın ve üzerine dilimlenmiş muzları ekleyin.

Son olarak 2 yemek kaşığı balı ve yarım su bardağı sütü ekleyip, blenderdan geçirin ve dilerseniz içine buz kıracağıyla parçaladığınız buzları atıp servis edin.

Urfa’da hasta olmak istemeyenlerin yeni adresi!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.