Yüzde 100 artış yapılacak! Urfalı çiftçilerin merakla beklediği haber geldi

Şanlıurfa’daki çiftçiler merakla bekliyordu. Aralık ayında beklenen zamlar için açıklamalarda peş peşe geldi. Çiftçilerin merak ettiği destek ödemeleri ile ilgili artış yapılacağı belirtildi. Şanlıurfalı çiftçiler de bu zamdan yararlanacak. İşte detaylar…

5

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar Şanlıurfalı çiftçiler tarafından dikkatle takip ediliyor. Bakanlık geçtiğimiz süreçte zam haberi ile çiftçilerin yüzünü güldürdü. Ödemelerin hangi günlerde yapılacağının yanı sıra zam oranları da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 

URFALI ÇİFTÇİLERE ZAM YOLU GÖRÜNDÜ

Tarım ve orman bakanlığı tarımsal destek ödemeleri kapsamında geçtiğimiz süreçte zam müjdesini verdi. Kasım ayında 4 farklı tarım destek ödemesi çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. Destek ödemeleri ile ilgili detaylar Şanlıurfalı çiftçiler tarafından yakından takip edilirken hayvancılık desteklerine de artış yapılacağı vurgulandı. 

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Aralık ayı için tarımsal destek ödemelerinin hangi tarihlerde yapılacağı henüz açıklanmadı. Ancak, önceki aylarda yapılan ödemelerin cuma günleri yapıldığı göz önüne alındığında, Aralık ayı için yapılacak ödemelerin de cuma günü yapılması bekleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılacak açıklamalar takip edilebilir.