Şanlıurfa’nın hangi adayı Cumhurbaşkanı ile görüştü?

Şanlıurfa’dan belediye başkan aday adayı olanların neredeyse tamamı Ankara’da… Hepsinin tek amacı var aday olarak Şanlıurfa’ya dönmek. Aday adaylarına göre bunun en kolay yolu ise Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşmak ve görüşmek. İşte bunu bir yakınının aracılığıyla başaran bir ismin olduğu öne sürüldü.

5

AK Parti’nin belediye başkan adaylarını tanıtacağı tarihin önümüzdeki 15 Aralık olacağı tahmin ediliyor. Genel merkezdeki komisyonlar da, adaylar hakkında araştırma yapması için kentlere gönderilen heyetler de çalışmalarını hızlandırdı. İsimler alt komisyonlarda belirlendi. Şimdi sıra üst kurulda…

Aday adayları da artık son kozlarını oynuyor. Bir yandan kendilerini tanıtan sosyal medya faaliyetlerini yürütürken bir yandan da genel merkezde ulaşabildikleri isimlere ulaşmaya çalışıyor. Genel merkez önlemini çoktan aldı. Kapılarını kapattı. Randevusu olmayan önceki gibi elini kolunu sallayıp genel merkezde yetkili birileri ile görüşme yapamıyor. Tabii randevu almak da kolay değil. 

En şanslıları ise ulaşabildikleri kadar üst düzeye ulaşmaya çalışıyor. Şanlıurfa’daki adaylardan en şanslısının ise Haliliye Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Büyükhatipoğlu olduğu kulislerde kulaktan kulağa yayıldı. İddiaya göre, Eski Bakan ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’in dünürü Uğur Büyükhatipoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşmayı ve görüşmeyi başardı. Erdoğan’ın tavrının nasıl olduğu henüz bilinmiyor ancak kulislerin en fazla şans verdiği isimlerin başında artık Büyükhatipoğlu geliyor. Öyle ki Büyükhatipoğlu’nun büyükşehire bile aday olmasının artık sürpriz olarak karşılanmayacağı konuşuluyor.   

Kulis Haber: Özlem ÇELİK