Urfa’daki baklavacıları korku sardı! Fıstıktan sonra sıra baklavaya mı geliyor?

Şanlıurfa'da, Rekabet Kurumu'nun 35 fıstıkçıya soruşturma açması, baklavacıları da tedirgin etti. Baklava fiyatlarının yüksek olması ve sık sık bu konuda şikayetlerin gelmesi, "Sıra baklavacılara mı geliyor?" sorusunu akla getirdi.

Urfa’daki baklavacıları korku sardı!  Fıstıktan sonra sıra baklavaya mı geliyor?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rekabet Kurumu, geçtiğimiz günlerde büyük bir soruşturma dizisi başlatarak fıstıkçıları haksız kazanç sağladıkları gerekçesiyle mercek altına almıştı. Soruşturma kapsamında 35 fıstıkçı hakkında soruşturma açıldı.

URFA’DAKİ BAKLAVACILAR TEDİRGİN

Bu soruşturma, Şanlıurfa'daki baklavacıları da tedirgin etti. Baklavacılar, soruşturmanın kendilerine de uzanmasından endişe ediyor. Bu duruma önlem olarak, bazı baklavacıların iş yerlerindeki tabelalarını indirdiği öğrenildi.

Baklavacılar, soruşturmanın piyasada rekabeti engelleyip fiyatları yükselten işletmeleri hedef aldığını belirtiyor. Ancak, baklava fiyatlarının yüksek olması nedeniyle soruşturmanın kendilerini de kapsayabileceğinden endişe ediyor.

NELER OLMUŞTU?

Rekabet Kurumu internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, fıstık alım satımı yapan 35 şirket hakkında soruşturma açılmasına karar verildiğini duyurmuştu.

Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, söz konusu alanda faaliyet gösteren teşebbüsler tarafından Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla soruşturma açılmasına karar vermişti.

İşte o şirketler…

 

Urfa’daki baklavacıları korku sardı! Fıstıktan sonra sıra baklavaya mı geliyor?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.