Şanlıurfa Otogarı taşınıyor! Orada arsası olanların başına talih kuşu kondu...

ÖZEL HABER | Şanlıurfa'da yapıldığı günden bu yana şehir trafiğini yoğunlaştırdığı için hep tartışma konusu olan otogar nihayet taşınacak. İşte taşınacağı yer ve detaylar…

Şanlıurfa Otogarı taşınıyor! Orada arsası olanların başına talih kuşu kondu...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehirlerarası otobüs ve ilçe minibüslerinin kent merkezine girmesine sebep olan Karaköprü Esentepe'deki otobüs terminaline yeni bir yer bulundu ve nihayet taşınacak. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde yapılan ve o günden bu yana trafiği yoğunlaştırdığı için hep tartışma konusu olan otogarı taşıma kararı aldı.

TRAFİĞİ YOĞUNLAŞTIRIYORDU

Büyükşehir Meclisi'nin Aralık ayı toplantılarında gündeme gelecek olan otogar taşınması kararı, en önemli gündem maddesi olması bekleniyor. Mevcut otogarın şehir merkezine yakınlığı nedeniyle, şehirlerarası otobüsler kent merkezine girmek zorunda kalıyordu. Bu durum da  zaten yoğun olan trafiği daha da çileye dönüştürüp ve çevre sakinlerini rahatsız ediyordu.

İŞTE TAŞINACAĞI BÖLGE

Karaköprü Esentepe'deki mevcut otogarın yerine, yine Karaköprü'ye bağlı Yaylacık kırsal mahallesinde yeni bir otogar inşa edilecek. Yeni otogar için belirlenen Yaylacık mahallesi, şehir merkezine yaklaşık 24 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Otogarın buraya taşınması ile şehir trafiğinin önemli ölçüde rahatlaması bekleniyor.

O BÖLGEDE ARSASI OLANLARIN BAŞINA TALİH KUŞU KONDU

Şanlıurfa Otogarı'nın taşınması kararı,  otogarın yapılacağı bölgede arsası olanları sevindirecek. Otogarın taşınması ile bu bölgedeki arsaların değerinin artması bekleniyor.

Karaköprü'ye bağlı Yaylacık kırsal mahallesindeki vasfını yitiren mera arazisine, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından otogar inşa edilecek.

 

 

 

Şanlıurfa Otogarı taşınıyor! Orada arsası olanların başına talih kuşu kondu...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.