Urfa'daki ehliyet sahipleri dikkat!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa'daki ehliyet sahiplerinin de ilgilendiği bir duyuruda bulundu. Müdürlük, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresinin 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldığını duyurdu. İşte detaylar…

Urfa'daki ehliyet sahipleri dikkat!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024’e sayılı günler kalmasıyla birlikte yapılması gereken işlemler belli oluyor. 

Ehliyet yenileme işlemi, çipli kimlik kartlarına geçiş kapsamında yer alıyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan Şanlıurfa’yı da ilgilendiren resmi açıklamaya göre, yenileme işlemlerinin ne zaman sona ereceği de belli oldu. Peki, ehliyet yenilemede son gün ne zaman? 

Ehliyet yenileme işlemlerini belirlenen süre içerisinde tamamlamayan sürücüler, ciddi para cezaları karşı karşıya kalabilirler. 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresinin son günü 31 Aralık 2022’ydi. Ancak süre iki yıl olarak uzatılmıştı. Peki, ehliyet yenilemek için gerekli olan evraklar nelerdir?

GEREKLİ OLAN EVRAKLAR


Ehliyet yenilemek için gerekli olan belgeler; kimlik belgesi, eski sürücü belgeniz, yeni çıkarılmış sürücü sağlık raporu, sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli, vakıf payı makbuzu, iki adet biyometrik fotoğraf, kan grubunu belirten belge veya yazılı bir beyan, adli sicil belgesi, ehliyet değiştirme ücreti. 

Ayrıca eski tip ehliyetini yenisi ile değiştirme işlemi için 15 liralık, yeni tip sürücü belgesini yenileyenlerin ise ödemesi gereken tutar 769 lira oldu.

 

 

Urfa'daki ehliyet sahipleri dikkat!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.