Urfalılar dikkat, son 18 gün: Geçersiz sayılacak!

Şanlıurfa’da eski tip kimlik kullanım süresi bitmek üzere. Bu tarihten sonra eski kimlikler geçersiz sayılacak ve herhangi bir işlem yapılamayacak.. Yeni kimlikler için nasıl başvuru yapılır, ne kadar ücret ödenir? İşte detaylar…

Urfalılar dikkat, son 18 gün: Geçersiz sayılacak!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'daki vatandaşların dikkatine eski kimlik kartlarının kullanım süresi dolmak üzere. Yeni kimlik kartlarına geçen vatandaşlar her geçen gün artarken, eski kimliklerini yenilemeyenlerin için son günlere giriliyor.

O TARİHTEN SONRA GEÇERSİZ OLACAK!

Eski nüfus cüzdanları bu tarihe kadar geçerli olmaya devam edecek ancak 31 Aralık 2023’den sonra eski kimlikler geçersiz sayılacak. Ayrıca yeni kimlik kartı olmayanlar için herhangi bir işlem yapılamayacak.

2023 yılına girilmesiyle birlikte bankalar çipli kimlik istemeye başladı. Bu nedenle eski kimliklerle banka işlemi yapılamayacak. Peki eski kimlikler nasıl değiştirilir?

ŞANLIURFA’DA YENİSİ NASIL ÇIKARILIR?

Yeni kimlik kartı başvuru işlemi nasıl yapılır, merak konusu. Buna göre yurt içinde Alo 199 numaralı çağrı merkezinden ya da https://randevu.nvi.gov.tr/ web sitesinden randevu alınması gerekiyor.

Kimlik değişimi işlemi yapmak için gerekli belgeler de sorgulanıyor. İstenen belgeler ise şunlar:

-Nüfus cüzdanı,

-Kişinin son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğrafı (1 adet),

-Kimlik kartı bedelinin yatırıldığına dair makbuz.

Ayrıca kimlik değişimleri 15 yaşından küçük çocukla için veli ya da vasisi tarafından yapılmakta. 18 yaşından büyük kişilerin kimlik değişimi işlemleri ise şahsen yapılmakta. Bunun yanı sıra kimlik değişimi işlemi esnasında kişinin parmak izi alınmakta.

ÜCRETİ NE KADAR?

Kimlik değişimi ücreti, 2023 senesi için 83 TL olarak bilinmekte. Söz konusu ücret, başvuru esnasında Vakıflar Bankası, Halkbank veya Ziraat Bankası şubelerine yatırılmakta.

 

 

 

Urfalılar dikkat, son 18 gün: Geçersiz sayılacak!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.