Urfa emniyeti tuzağa düşülmemesi için uyardı! Şanlıurfa'da tefecilik yeni boyut kazandı

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları yeni tefecilik yöntemine karşı uyardı. Açıklamada, yeni yöntem tefeciliğin suç olduğu ve bu yönteme başvuran şahıs ve iş yerlerine itibar edilmemesi gerektiği belirtildi. İşte detaylar…

Urfa emniyeti tuzağa düşülmemesi için uyardı!  Şanlıurfa'da tefecilik yeni boyut kazandı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları yeni bir tefecilik yöntemine karşı uyardı. 

POS tefeciliği adı verilen bu yöntemde, esnaflık adı altında bir takım şahıs ve işyerleri, vatandaşların acil nakit para ihtiyacından veya bilgisizliklerinden faydalanarak, herhangi bir mal veya hizmet alımı olmadan, sahte evrak düzenleyerek, bankalardan aldıkları POS cihazlarını işledikleri suça aracı ederek, pos cihazları üzerinden yüksek komisyon karşılığı tefecilik işlemi gerçekleştiriyor.

SUÇTUR, İTİBAR ETMEYİNİZ

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, POS tefeciliğinin suç olduğu ve bu yönteme başvuran şahıs ve işyerlerine itibar edilmemesi gerektiği belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"POS tefeciliği, tefecilik suçunun kredi kartı kullandırmak suretiyle işlenmesi biçimidir. Bu yöntemde, esnaflık adı altında bir takım şahıs ve işyerleri, vatandaşların acil nakit para ihtiyacından veya bilgisizliklerinden faydalanarak, herhangi bir mal veya hizmet alımı olmadan, sahte evrak düzenleyerek, bankalardan aldıkları POS cihazlarını işledikleri suça aracı ederek, pos cihazları üzerinden yüksek komisyon karşılığı tefecilik işlemi gerçekleştirmektedir.”

POS TEFECİLİĞİ SUÇU NEDİR ?

POS tefeciliği yönteminde, esnaflık adı altında bir takım şahıs ve işyerleri, vatandaşlardan acil nakit para ihtiyacı olduğunu öğrenerek, onlara yüksek komisyon karşılığında pos cihazı üzerinden alışveriş yapma imkanı sunuyor. Vatandaş, bu teklifi kabul ederek, sahte fatura veya alışveriş fişi düzenleyerek, esnaftan nakit para alıyor. Ancak, bu işlem sonucunda, vatandaşın kredi kartı borcu artıyor ve yüksek faiz oranları ile geri ödenmesi gerekiyor.

 

 

 

Urfa emniyeti tuzağa düşülmemesi için uyardı! Şanlıurfa'da tefecilik yeni boyut kazandı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.